Πλήθος κόσμου στην λιτανεία των λειψάνων του Αγ. Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη-Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των ερωτευμένων (PICS, VID)

Με πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησε και φέτος η Λέσβος τον δικό της Άγιο Βαλεντίνο. 


Να σημειώσουμε ότι από το 2013 στην καθολική εκκλησία της Μυτιλήνης βρίσκεται ένα απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου που έφτασαν από την Ρώμη.

Πανηγυρικός ήταν και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη, με λιτανεία αλλά και μεγαλειώδη συναυλία.


Ο Δήμος Λέσβου φιλοδοξεί να βάλει το νησί στο επίκεντρο του εορτασμού του δημοφιλέστερου αγίου παγκοσμίως, με όπλο το γεγονός ότι στον Ιερό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου της Μυτιλήνης (η γνωστή Φραγκοκλησιά στην οδό Ερμού) φιλοξενούνται λείψανα του αγίου προστάτη των ερωτευμένων, κατόπιν δωρεάς της Ελισάβετ Μπαρτζίλι το Μάρτιο του 1893.

Χθες Τετάρτη 14/02, λιγο μετα τις 19:00 υπο βροχή πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων του αγίου Βαλεντίνου με τη συνοδεία της μπάντας του δήμου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Παντός Αιγαίου κ. Νικολάου, σε αγορά και προκυμαία Μυτιλήνης. Πλήθος κόσμου συνόδευε τα λείψανα το Άγιου ενώ έμειναν εντυπωσιασμένοι από την καθολική εκκλησία της Μυτιλήνης που φυλάσσονται τα λείψανα.

Στην λιτανεία και στον καθολικό ναό βρέθηκαν και πολλοί επώνυμοι όπως ο Δήμαρχος Λέσβου, ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού, δημοτικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι κ.α


Ας σημειωθεί όμως ότι σε αυτήν συμμετείχαν εκτός από τους ντόπιους καθολικούς και πολλοί ορθόδοξοι χριστιανοί της Μυτιλήνης αλλά και μετανάστες κυρίως από Αφρικανικές χώρες καθολικοί στο θρήσκευμα που διαμένουν στους καταυλισμούς στο νησί.

Για την κάλυψη των εκδηλώσεων είχαν προσκληθεί όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια, προσδοκώντας τα πλάνα του εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου από τη Μυτιλήνη να είναι μια πρώτης τάξεως προβολή για το νησί.

Η καθολική κοινότητα της Μυτιλήνης διοργάνωσε και φέτος σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων παρουσία του Καθολικού Αρχιεπισκόπου παντός Αιγαίου αλλά και του Νούντσιου του Πάπα στην Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χτες 14/02 με λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνο στους δρόμους της Μυτιλήνης.


Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός παρουσία πολλών πολιτών της Λέσβου και όχι μόνο.

Χτες Τετάρτη 14/02 πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία και Περιφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου με τον Σεβ/το Αρχιεπίσκοπο SAVIO Hon Tai-Fai Αποστολικός Νούντσιος της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα

Κατά τη Θ. Λειτουργία έψαλλε η Χορωδία Ανιματο υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνη Βερβέρη

Στις 20:30 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία  με την γνωστή Δήμητρα Γαλανή στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.Το τριήμερο των εκδηλώσεων που ξεκίνησε την Δευτέρα 12/02 περιείχε διαγωνισμούς ερωτικού τραγουδιού, ερωτικής επιστολής και ποιήματος αλλά και βόλτες με ιππήλατη άμαξα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι εκδηλώσεις εθελοντών της ομάδας ΙΔΕΑ και του Changemakers Lab που πέρυσι διοργάνωσαν το 1ο φεστιβάλ «The Island of Love» και οι οποίοι φετος διοργάνωσαν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στην οικία Αλεπουδέλλη, το σπίτι όπου έζησε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, μια γιορτή γεμάτη ποίηση και μουσική!ΦΩΤΟ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Στρατής Μακροδουλης
Βίντεο: Σ. Μακροδουλης

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το τριήμερο των εκδηλώσεων

Τετάρτη 14/02

Τετάρτη 14/02

Island of Love


Τετάρτη 14/02


Τετάρτη 14/02Τετάρτη 14/02


Τετάρτη 14/02


Τετάρτη 14/02

Island of Love


Τετάρτη 14/02


Τετάρτη 14/02


Τετάρτη 14/02


διαγωνισμούς ερωτικού τραγουδιού


Συναυλία Γαλάνης


Τετάρτη 14/02


Τετάρτη 14/02


 Island of Love

διαγωνισμούς ερωτικού τραγουδιού

διαγωνισμούς ερωτικού τραγουδιού

 Island of Love


Συναυλία Γαλάνης


Τετάρτη 14/02Συναυλία Γαλάνης


Συναυλία Γαλάνης

διαγωνισμούς ερωτικού τραγουδιού

διαγωνισμούς ερωτικού τραγουδιού

 Island of Love


Συναυλία Γαλάνης