Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων O Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

O Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Κώστας Αδαμίδης πραγματοποίησε σειρά επαφών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη, τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής ΕΥΔ ΠΑΑ κ. Νίκο Μανέτα, τον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού κ. Νίκο Βάγια και στελέχη των Υπηρεσιών Κτηνιατρικής του Υπουργείου.
           
Στις συναντήσεις αυτές τέθηκαν θέματα που αφορούν τεχνικά ζητήματα του υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Σχέδια Βελτίωσης).

Ειδική αναφορά έγινε για τον περιορισμένο προϋπολογισμό του παραπάνω υπομέτρου και συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης χρηματοδότησης από συγκεκριμένες προτάσεις πέραν των προβλεπόμενων προϋπολογισμών.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές για το άνοιγμα του μέτρου των αναδασμών και χρηματοδότησης των πληγέντων κτηνοτρόφων μέσω των σχεδίων βελτίωσης, με την οποία είναι σύμφωνη η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

Τέθηκαν τα τεχνικά θέματα εφαρμογής του Νόμου 4492/2017 και ειδικότερα αυτό της εμπορικής συναλλαγής των νωπών και ευαλλοίωτων  προϊόντων.


Με τα στελέχη  των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν όλα τα νησιά της Περιφέρειας, όπως θέματα ενίσχυσης των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εφαρμογή Προγραμμάτων Εμβολιασμού κυρίως για τον μελιταίο πυρετό (βρουκέλλωση) καθώς και θέματα εκ νέου σύστασης των κοπαδιών από τους πληγέντες σε διαφορετικά σημεία από τις μολυσμένες εκτροφές τους.