Υπόθεση Novartis - Ακούστε την Τασία να καθυβρίζει τον Βουλευτή Λέσβου της Ν.Δ Χ. Αθανασίου: «Άι στο διάολο!» (VIDS)

Δείτε το βίντεο από τη συζήτηση στη Βουλή - Η Χριστοδουλοπούλου δεν ανακάλεσε τις ύβρεις που εκτόξευσε ενώ προήδρευε της διαδικασίας για τη σύσταση προανακριτικής

Σε μα απίστευτη λεκτική ακρότητα προέβη η Τασία Χριστοδουλοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τα καταγγελλόμενα αδικήματα εναντίον δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ζητούσε να λάβει το λόγο για να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας για το αν είναι σωστό να στηθούν μία, δέκα ή έντεκα κάλπες -ώστε να συμπεριληφθεί και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, όμως η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου αρνούνταν πεισματικά. 

«Κύριε Αθανασίου τα νομικά αφήστε τα λοιπόν. Θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου ενώ προήδρευε της διαδικασίας. Και νομίζοντας προφανώς ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό της, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ξέσπασε εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου λέγοντας: «Αι στο διάολο...».

Το λεκτικό ατόπημα της κυρίας Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια.

Ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι η αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε από τα μικρόφωνα να... διαολοστέλνει τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου αρχικά διέψευσε ότι έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο και στην συνέχεια αρνήθηκε να ανακαλέσει συνεχίζοντας τις ειρωνικές παρεμβάσεις.  
Διαβάστε το διάλογο που ακολούθησε μεταξύ της κυρίας Χριστοδουλοπούλου και του κ. Αθανασίου:

Χαράλαμπος Αθανασίου: Αυτό που κάνετε είναι ανεπίτρεπτο. Έχουν ενοχλήσει οι παρεμβάσεις μου που οδήγησαν στην αποκάλυψης της σκευωρίας με τους μάρτυρες Ανακαλέστε.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Διαβάστε τους νόμους.

Χ. Αθανασίου: έχετε λάθος. Είναι ντροπή για το κοινοβούλιο

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Ήθελε επί προσωπικού ένα λεπτό δεν είπε τίποτα.

Χ. Αθανασίου: Θα ανακαλέσετε;

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Σας παρακαλώ τελειώσατε. Τότε θα δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε. Θα μπορούσαμε να δούμε ένα ψηφοδέλτιο με τα δέκα ονόματα . Πως από πριν θα προσδιοριστεί ποιοι θα παραπεμφθούν στην προανακριτική; Πως από πριν μπορεί να αποκλειστεί ότι κάποιοι μπορεί να μην παραπεμφθούν;»