Το The Island of Love γιορτάζει την Αγάπη και τον Έρωτα (και όχι μόνο) στο σπίτι του Ελύτη στην Μυτιλήνη!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι εκδηλώσεις εθελοντών της ομάδας ΙΔΕΑ και του Changemakers Lab


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι εκδηλώσεις εθελοντών της ομάδας ΙΔΕΑ και του Changemakers Lab που πέρυσι διοργάνωσαν το 1ο φεστιβάλ «The Island of Love» και οι οποίοι διοργανώνουν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στην οικία Αλεπουδέλλη, το σπίτι όπου έζησε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, μια γιορτή γεμάτη ποίηση και μουσική!

Παρών, στην εκδήλωση, μέσω του ποιητικού αποτυπώματος του, ο ίδιος ο Οδυσσέας Ελύτης, «...ο μεγάλης αντοχής αθλητής της φαντασίας, με γήπεδο την οικουμένη ολόκληρη και διασκελισμό τον Έρωτα», όπως χαρακτηριστικά τον περιγράφει ο Ανδρέας Εμπειρίκος.

Στον χώρο θα βρίσκονται και τα γλυπτά - έργα σύγχρονης τέχνης, σημαντικών καλλιτεχνών του περσινού φεστιβάλ. Ενώ την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση των γλυπτών αυτών πουλιών στην οικία Αλεπουδέλλη.

Στον χώρο θα βρίσκονται και τα έργα του πρώτου φεστιβάλ, ενώ την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση των Πουλιών στην οικία Αλεπουδέλλη. Επιπλέον στις δράσεις συμμετέχει και η ομάδα του Open Lesvos, που έρχεται να βάλει τη δική της πινελιά, επιμελούμενη την ξενάγηση στους χώρους του αρχοντικού το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου (περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες).

Το κοινό των εκδηλώσεων έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά, τόσο τα έργα σύγχρονης τέχνης, σημαντικών καλλιτεχνών, που συμμετείχαν στο 1ο The Island of Love, όσο και ένα ιστορικό κτήριο, που έχει συνδεθεί με έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές της χώρας μας.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.