Σε Σιγρι και Άντισσα ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παλλης

Ο βουλευτής συναντήθηκε με μέλη των τοπικών συμβουλίων και κατοίκους των χωριών

«Η παρακολούθηση και ο έλεγχος από την τοπική κοινωνία της πορείας εκτέλεσης του έργου του νέου λιμανιού, έχει μεγάλη σημασία για την έγκαιρη αλλά και την ποιοτική υλοποίηση αυτής της μεγάλης, για όλο το νησί, παρέμβασης» δήλωσε ο Γ. Πάλλης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, το Σάββατο το πρωί, στο Σϊγρι.

Ο βουλευτής συναντήθηκε με μέλη του τοπικού συμβουλίου και κατοίκους του χωριού και περπάτησε μαζί τους όλο το μήκος εκτέλεσης του έργου.Το νέο λιμάνι στο Σίγρι, είναι ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της περιοχής, του οποίου, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν την χρηματοδότησή του. Η ένταξη του στο ΠΔΕ και η χρηματοδότησή του από αυτό, είναι από τις πρώτες ενέργειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ενώ ήδη οι σχετικές εργασίες έχουν ξεκινήσει με γρήγορο ρυθμό.
Σε συνδυασμό μάλιστα με την ολοκλήρωση του δρόμου Καλλονής – Σϊγρι το οποίο και αυτό έχει «ξεμπλοκάρει», με την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, θα αποτελέσει έναν βασικό αναπτυξιακό πόλο για όλη την δυτική Λέσβο.

Στην συζήτηση που είχε ο Γ. Πάλλης με το κοινοτικό συμβούλιο και κατοίκους, εντοπίσθηκαν και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις, που και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα στο χωριό.

Στην Άντισσα

Οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα στον Καλλικράτη, η απλή αναλογική στις αυτοδιοίκητές εκλογές,  η ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων αλλά και η διάσπαση του δήμου Λέσβου, ήταν τα βασικά αντικείμενα της συζήτησης του Γ. Πάλλη με τα μέλη του τοπικου συμβουλίου της Αντισσας, την οποία ο βουλευτής επισκέφθηκε, το Σάββατο το μεσημέρι, μετά το Σίγρι.

Επιπλέον στην συνάντηση, τέθηκε το θέμα της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή καθώς και το σύνολο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν προκείμενου αυτές να παρέχουν στους κατοίκους, εκτός από ποιοτικές υπηρεσίες και το αναγκαίο συναίσθημα της ασφάλειας. Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το ζήτημα της αστυνόμευσης και η ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής αστυνομικής υπηρεσίας.

Με αφορμή την ανάγκη αξιοποίησης του κτιρίου του Γηροκομείου της Άντισσας, η οποία άλλωστε τέθηκε στη συζήτηση, την ύπαρξη στο χωριό της λαογραφικής συλλογής, αλλά και την ύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή μιας σειράς δημοτικών ή δημοσίων κτισμάτων που μένουν αναξιοποίητα (όπως είναι το πρώην ξενοδοχείο Νησιώπη στο Σίγρι και το κτίριο της πρώην Γεωργικής Σχολής στην Ερεσό), ο Γ. Πάλλης σημείωσε την ανάγκη εκπόνησης, σε συνεργασία και με άλλους σημαντικούς τοπικούς αναπτυξιακούς φορείς,  ενός συγκεκριμένου σχεδίου ανάπτυξης, στο οποίο αυτοί οι χώροι θα πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο.