Δεν θα γίνει δημοψήφισμα για την διάσπαση του Δήμου Λέσβου- Ανακοίνωση «κόλαφος» του Άλλου Δρόμου για το δημοτικό συμβούλιο "παρωδία"

Με 16 ψήφους υπέρ και 13 κατά δεν θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα για την διάσπαση του Δήμου Λέσβου καθώς δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 23 δημοτικών συμβούλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άλλου Δρόμου:

Ποιος φοβάται το λαό; ποιος δεν θέλει τη διάσπαση; 

Ήταν μια αποκαλυπτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Για μια ακόμα φορά με οριακή απαρτία ακόμα και για ένα τέτοιο σημαντικο θέμα. Με μια γνώμη από τη νομική υπηρεσία της δημοτικής αρχής αντισυνταγματική και πολιτικά προβληματική σύμφωνα με την οποία  το ΔΣ δεν πρεπει να εχει λόγο για καθε θέμα που "συνιστά προϊόν πολιτικής βούλησης". Ακόμα και έτσι ομως η προταση του Άλλου Δρόμου συγκέντρωσε την πλειοψηφία των ψήφων (16). Αυτο ομως δεν ήταν αρκετό γιατι η μειοψηφία της δημοτικής αρχής (13) δεν δέχθηκε καν να μπει το θέμα προς συζήτηση και αρα δεν συγκεντρώσαμε τις 23 ψήφους που χρειαζόμασταν. Μια μειοψηφία η οποία καλυμμένη πίσω απο τη διαβεβαίωση του Δημάρχου οτι "του υποσχέθηκε ο Σκουρλετης οτι θα διασπαστεί ο Δήμος... άλλωστε το δήλωσε και ο κος Παλλης οτι θα γίνουν δυο οι δήμοι", αλλα και με επιχειρήματα όπως "να μην αποδυναμωθεί η θέση του ΔΣ", "να μην ακούσουν και οι άλλοι δήμοι και θέλουν και αυτοί διάσπαση" κλπ, αρνήθηκε το στοιχειώδες· να γινει δημόσια συζήτηση και να αποφασίσει ο λαός. Μήπως τελικά πίσω απο την "εμπιστοσύνη" στους κυβερνώντες (όπως ακριβώς και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που φυσικά δεν προχώρησαν σε διάσπαση) και με τις απουσίες δημοτικών συμβούλων, κρύβεται μια έλλειψη ντόπιας πολιτικής βούλησης για τη διάσπαση; 

Μήπως αυτός ο τόπος χρειαζεται μια άλλη δημοτική αρχή που να διεκδικεί και μην φοβάται να ρωτάει τη γνώμη του λαού; 

Ο Άλλος Δρόμος θα συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε. Δεν χάνουμε το θάρρος μας επειδή μια μειοψηφία συμβούλων είτε με την απουσία της είτε με την άρνηση συζήτησης, αποδείχθηκε "λίγη". Έχουμε το δίκιο και θα το διεκδικήσουμε. 


Στράτος Γεωργούλας
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης Λέσβου «ο Άλλος Δρόμος»