Αντιδράσεις στην Μυτιλήνη για την πιθανή κατάργηση της ολοήμερης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης-Τι λέει ο διευθυντής του Κ.Υ Μυτιλήνης

Ενδεχόμενο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καταργήσει την ολοήμερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης


Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους και τους υγειονομικούς της Μυτιλήνης οι πρόσφατες δηλώσεις της διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου Όλγας Ιορδανίδου, σύμφωνα με τις οποίες ορατό είναι το ενδεχόμενο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καταργήσει την ολοήμερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης!

Αναφερόμενος στο θέμα, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης Μιχάλης Χατζηγιάννης τονίζει την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου τα εξής στο ygeia360.gr:

"Για να λειτουργεί το ΚΥ Μυτιλήνης σε 2 βάρδιες (8.00 – 20.00), πρέπει να υπάρχει ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ αριθμός γιατρών από τον σημερινό. Με τις εφημερίες, ένας γιατρός σε ενεργή και ένας σε μικτή (έως τις 21.00) καλύπτουν στοιχειωδώς τις ανάγκες όλου του 24ώρου. Προσωπικά, θεωρώ ότι αδικούνται κατάφορα οι συμπατριώτες μας, όταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ δομή Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της πόλης, εξαρτά τη λειτουργία της από τις μεταναστευτικές ροές, όταν μάλιστα οι γιατροί του νησιού μέχρι στιγμής γύρισαν την πλάτη στις ΤΟΜΥ και δεν προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ ΚΑΜΜΙΑ σύμβαση ιδιώτη γιατρού Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής

. Που θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Στο Νοσοκομείο; Τα Σαββατοκύριακα δεν αρρωσταίνουν; Νόμιζα ότι άλλη είναι η πολιτική της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας… Εάν μετακινηθούν οι ήδη υπηρετούντες γιατροί στα Κέντρα Υγείας, η δομή μένει με μόλις ΕΝΑ (1) Επικουρικό ιατρό Γενικής Ιατρικής! Η λοιπή δύναμη είναι οι προερχόμενοι από τους γιατρούς του τ. ΙΚΑ, εκ των οποίων οι κλινικοί γιατροί είναι ΔΥΟ (2): Γυναικολόγος και Πνευμονολόγος, συν 31 άτομα βοηθητικό προσωπικό".


Πηγή medispin