Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Β.Α: Προσωπικές απόψεις η ομιλία του καθηγητή Ε. Δουμούζη, στην εκδήλωση για την μνήμη των τριών Ιεραρχών» στην Μυτιλήνη

Κόντρα για την ομιλία του καθηγητή Ε. Δουμούζη, κατά την εκδήλωση «Εορτασμού της μνήμης των τριών Ιεραρχών» στην Μυτιλήνη-Προσωπικές απόψεις λέει η Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης

Αναφορικά με ερωτήματα τα οποία αφορούν το περιεχόμενο της ομιλίας του καθηγητή κ. Ευστρατίου Δουμούζη, κατά την εκδήλωση «Εορτασμού της μνήμης των τριών Ιεραρχών, ημέρας των ελληνικών γραμμάτων» με θέμα «Η παιδεία στην Ελλάδα σήμερα» διευκρινίζεται ότι ο ομιλητής εξέφρασε προσωπικές του απόψεις. Τα σημεία της ομιλίας του στα οποία έδωσε ιδιαίτερους αρνητικούς επιθετικούς προσδιορισμούς απορρίπτουμε ως διοίκηση της εκπαίδευσης.

Ο εκπαιδευτικός προγραμματισμός διαχρονικά είναι αρμοδιότητα του ΥΠΠΕΘ. Κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας, διατυπώνει τις προτάσεις του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και στα αντίστοιχα θεσμοθετημένα όργανα της διοίκησης. Η κριτική, η αντίθετη γνώμη αλλά και η απόρριψη κατατίθενται σε παιδαγωγικές συναντήσεις, σε επιστημονικά συνέδρια κι όπου υπάρχει λόγος και αντίλογος κι όχι σε πανηγυρικές ομιλίες, καθότι σε αυτές εκπροσωπούμε πρωτίστως την εκπαιδευτική κοινότητα.


Η εκπαίδευση και η παιδεία βρίσκονται σε αυτή τη θέση σήμερα με τη διαχρονική συμβολή όλων μας· των εκπαιδευτικών (κυρίως), των παιδαγωγών, των τοπικών κοινωνιών και της ελληνικής Πολιτείας. Η περαιτέρω βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προκύπτει κάθε χρονική περίοδο από τη σύγκλιση των απόψεων, την ενότητα και τη συνεχή προσπάθεια κι όχι με αφοριστικές αναφορές.