Εκλέχθηκε το πρώτο Τοπικό – Συνοικιακο Συμβούλιο της περιοχής “Καλλιθέα & Μαύρα Σίδερα

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση περιοχής “Καλλιθέα & Μαύρα Σίδερα”.        


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 στο 4ο Γυμνάσιο της Αγίας Φωτεινής, η τρίτη από τις 11 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των ευρύτερων συνοικιών της Μυτιλήνης, που αφορούσε στην περιοχή “Καλλιθέα & Μαύρα Σίδερα”.          

Το παρόν έδωσαν, ο Πρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Εφραίμ της Καλλιθέας Πατέρας Γρηγόριος Μαριγλής, ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, τα μέλη του Συμβουλίου Προκόπης Σινάνης και Γιάννης Τσεκούρας, καθώς και κάτοικοι & επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή.   

Η λαϊκή Συνέλευση ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες των μελών του προσωρινού Συμβουλίου Σπύρου Κοκιούση και Βαγγέλη Χατζημανώλη, καθώς και του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου. Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων δημοτών, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εκτέθηκαν τα  βασικότερα τρέχοντα ζητήματα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους και την εν γένει περιοχή.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε από τους δημότες, στα εξής θέματα:

Η ύπαρξη και η λειτουργία του τοπικού – συνοικιακού συμβουλίου Καλλιθέας (όπως και όλων των άλλων), να θεσμοθετηθεί με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, όπως ακριβώς έπραξε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης. 

Απόκτηση από το Δήμο Λέσβου – Α.Δ.Ε.Λ. στέγης στις εργατικές κατοικίες Καλλιθέας, που θα στεγάσει το συνοικιακό συμβούλιο.

Ρύθμιση ασυντόνιστων φαναριών κυκλοφορίας στις διασταυρώσεις Καραπανωγιώτη – Βοστάνη και Ηλία Βενέζη – Βοστάνη.

Τοποθέτηση ειδικού τοιχίου στην Άνω Καλλιθέα, ώστε να παρεμποδίζεται η πτώση χωμάτων.
Ειδική μέριμνα για τα πολλά αδέσποτα σκυλιά, στην Άνω Καλλιθέα.

Μονοδρόμηση της Ορέστη Κανέλλη (να τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα, διότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί).

Τοποθέτηση υψηλών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην παιδική χαρά της Άνω Καλλιθέας.

Τοποθέτηση πεζοδρομίου από τη μία πλευρά της οδού Βοστάνη (από τη διασταύρωση με την Καραπαναγιώτη, μέχρι το Φούρνο Γενιτσαριώτη).

Έμφαση σε μικρού βεληνεκούς καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αγία Παρασκευή Καλλιθέας, ιδίως για παιδιά. 

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Τοπικού – Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής “Καλλιθέα & Μαύρα Σίδερα”, του οποίου ο ρόλος θα είναι, λειτουργώντας εντελώς αυτόνομα, να συγκεντρώνει, να καταγράφει και να ταξινομεί τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη και την κάθε γειτονιά, προτείνοντας τις βέλτιστες λύσεις τόσο προς τη Δημοτική Κοινότητα όσο και απευθείας προς τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται νέες και καινοτόμες προτάσεις, σχετικά με τη βελτίωση – αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής, καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.    

Το νέο εννεαμελές τοπικό – συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής “Καλλιθέα & Μαύρα Σίδερα”, απαρτίζεται από τους ακόλουθους δημότες της περιοχής:   

Μυρσίνη Δημάκη – Αγιακάτσικα
Σοφία Κιστάνη
Σπύρος Κοκιούσης
π. Γρηγόρης Μαριγλής
Δέσποινα Σαμοθρακή
Παναγιώτης Σπυρέλλης 
Παναγιώτης Χατζηλάμπρου
Βαγγέλης Χατζημανώλης
Νίκος Χατζημανώλης

Εκπρόσωπος της Δ/Κ Μυτιλήνης στο εν λόγω τοπικό συμβούλιο, θα είναι ο Γιάννης Τσεκούρας.  

Το νεοεκλεγέν συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάζει κατά τακτά διαστήματα, συνεδρίασε αμέσως μετά τη Συνέλευση και όρισε ένα τριμελές ευέλικτο Προεδρείο, προκειμένου να διαχειρίζεται τα γραφειοκρατικά θέματα, απαρτιζόμενο από τους Σπύρο Κοκιούση, Παναγιώτη Σπυρέλλη και Βαγγέλη Χατζημανώλη.


Οι δημότες της ευρύτερης περιοχής, από τούδε και στο εξής μπορούν να απευθύνονται στα παραπάνω μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, για να καταθέτουν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.