Θα μπορέσει φέτος η ΑΕΚ να πάρει το Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ;

Πέρυσι ήταν η χρονιά που στη μεγάλη αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ με 2-1 στον τελικό και στέφθηκε κυπελλούχος. Μετά από τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τα ημιτελικά, υπάρχουν πλέον μεγάλες πιθανότητες να επαναληφθεί και φέτος ένας τελικός μεταξύ των δικεφάλων.


Οι 4 ομάδες που πέρασαν στην ημιτελική φάση είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος και η Λάρισα. Τα ζευγάρια που βγήκαν από την κλήρωση είναι ΠΑΟΚ- Πανιώνιος και ΑΕΚ-Λάρισα, με τα πρώτα παιχνίδια στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου αντίστοιχα.  Οι αγώνες ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-19 Απριλίου.

Τα φαβορί για τον τίτλο είναι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και πάμε να δούμε γιατί…

Ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε της Ένωσης στον περυσινό τελικό και φέτος κάνει ακόμα πιο δυναμικές εμφανίσεις στα γήπεδα. Με την αυτοπεποίθηση ανεβασμένη, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο δικέφαλος του Βορρά εμπλούτισε το ρόστερ του με παίκτες όπως ο Μαουρίσιο, ο Βιεΐρίνια και ο Ελ Καντουρί. Δηλαδή πιο ακριβές μεταγραφές, που δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ κοιτάει ακόμα πιο ψηλά. Πρωτοπόρος στη βαθμολογία  της Σούπερ Λίγκα, πήρε το εισιτήριο του για τα ημιτελικά του Κυπέλλου αποκλείοντας τον Ατρόμητο, ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης του Πρωταθλήματος. Σχετικά με τις αναμετρήσεις του με τον Πανιώνιο, η ιστορία δείχνει ότι οι Θεσσαλονικείς μετράνε περισσότερες νίκες, αλλά οι κυανέρυθροι έχουν πιο πολλές προκρίσεις σε διπλά ματς. Πριν 20 χρόνια ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι σε ημιτελική φάση, όπου ο Πανιώνιος υπερίσχυσε, κατακτώντας και το Κύπελλο στον τελικό. Στη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ, πλήρως ανανεωμένος, διαγράφει μια συνεχή ανοδική πορεία και είναι σίγουρο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να περάσει νικητής από τον Πανιώνιο. Άλλωστε τα προγνωστικά δείχνουν ότι θα τα καταφέρει!

Η ΑΕΚ, έχοντας κακές μνήμες από το περυσινό τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, φαίνεται να διανύει μια εξαιρετική χρονιά. Είναι σχεδόν 4 μήνες αήττητη σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει, αφού τελευταία φορά έχασε από τον Ατρόμητο στις 23 Οκτωβρίου, σε αγώνα του πρωταθλήματος. Εκπληκτικό σερί για την Ένωση που διεκδικεί και το πρωτάθλημα αφού βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, μόλις 2 πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Κυπελλούχος για τη χρονιά 2015-2016, φαίνεται πως θέλει να επιστρέψει ο τίτλος στα χέρια της και το παλεύει σημειώνοντας εντυπωσιακές επιδόσεις, όπως ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Κύπελλο. Με φετινή αντίπαλο τη Λάρισα στους ημιτελικούς, μια σαφώς μικρότερη ομάδα που βρίσκεται στη 12η θέση της Σούπερ Λίγκα, η ΑΕΚ μάλλον θα περάσει εύκολα στον τελικό, πηγαίνοντας σε αγώνα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Εκτός λοιπόν αν γίνει κάποια έκπληξη από τα outsiders, ο φετινός τελικός θα είναι μια επανάληψη του περυσινού. Απομένει μόνο να δούμε ποιος θα βγει νικητής από την αναμέτρηση του Μαΐου!