Τσαγκάρης Βασίλης: Στον απόηχο της συνέντευξης του Προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου

Ανακοίνωση του μέλους του Δ.Σ της ΕΠΣΛ Β. Τσαγκάρη για την συνέντευξη του Προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου


Πανηγυρίζουν τα Λεσβιακά και Λημνιακά Σωματεία από την Τσικνοπέμπτη το απόγευμα μετά τις εξαγγελίες του Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου (ΕΠΣΛ) κου Σταύρου Ψαρρόπουλου στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο τοπικά Μ.Μ.Ε.

Με την ιδιότητα του τακτικού μέλους του Συμβουλίου οφείλω να κάνω μερικές επισημάνσεις, εκφράζοντας τη πλειοψηφία των σωματείων.

Ο κ. Ψαρρόπουλος αποφεύγοντας να αναφερθεί στις "ταμπακιέρες" που ταλανίζουν τα θεμέλια του Λεσβιακού ποδοσφαίρου, είπε για τις αλλαγές που σκέφτεται να εισηγηθεί στην ΕΠΟ, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της Γ' Εθνικής και του κυπέλλου Ελλάδος την επόμενη αγωνιστική περίοδο. 
Για τα τοπικά πρωταθλήματα αναγνώρισε ότι διεξάγονται με προβλήματα κυρίως από το χώρο της διαιτησίας. Δεν ερμήνευσε όμως πως είναι δυνατόν ένας διαιτητής ή βοηθός αυτού, σε ένα παιχνίδι να εφαρμόζει τους κανονισμούς παιδείας σωστά και σε ένα άλλο να τους αγνοεί!!!! Για τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών βέβαια που έγιναν πριν λίγες ημέρες τα αποτελέσματα δεν γνωρίζουμε ποια είναι. 

Δεν ακούσαμε όμως να αναφερθεί στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση που υποσχέθηκε στα σωματεία περί τον Ιούνιο 2017, αφού αυτή η υπόσχεση υλοποιήθηκε κατά το ήμισυ στη Λέσβο και κατά 1/4 στη Λήμνο. Ούτε έγινε λόγος για το αθλητικό υλικό που θα παραλάμβανε κάθε σωματείο την ίδια περίοδο του καλοκαιριού 2017. 

Πολύ δε περισσότερο δεν ανέφερε τις δωρεάν διαιτησίες που θα τύχαιναν οι ομάδες, βάσει απόφασης που πήραμε στο Δ.Σ. πριν λίγες εβδομάδες. 

Και να κάνω γνωστό εδώ στους παράγοντες ότι στην αποζημίωση των γιατρών για τη παρουσία τους στα γήπεδα σε πολλές Ενώσεις (επί σειρά ετών) αυτή καλύπτεται 50-50 με τις κατά τόπους ΕΠΣ.

Αντί αυτού πολύ κουβέντα έγινε στα διάφορα επικριτικά σχόλια για τη διοργανώτρια που γράφονται ή λέγονται. 

Επειδή όμως θέλω να είμαι δίκαιος και ποτέ ισοπεδωτικός, θα πω ότι τα 25 τελευταία χρόνια που το ποδόσφαιρο διοικείται από τον κ. Ψαρρόπουλο έγιναν στο παρελθόν δράσεις θετικής κατεύθυνσης όπως και λάθος επιλογές, με μεγαλύτερη και καθοριστική στην ιστορία του Λεσβιακού ποδοσφαίρου ή μη συνεργασία με την ΑΕΛΚαλλονής όταν αυτή μεσουρανούσε, πριν μερικά χρόνια. Μη ξεχνάμε όμως ότι όλα αυτά τα χρόνια η ΕΠΣΛ ήταν πάντα χέρι-χέρι στην όποια διοίκηση της ΕΠΟ και μέσα στα κέντρα αποφάσεων δια του προέδρου της. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να είχαν γίνει πολλά περισσότερα. Ελπίζω τώρα με την αόριστη έκφραση του προέδρου περί επαναφορά της "νησιωτικότητας του ποδοσφαίρου" να γίνουν όσα περιμένουν τόσα και τόσα χρόνια.!!!!

ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΠΣΛ