Αναστάτωση στην αγορά της Ερμού Μυτιλήνης

Έκπληκτοι έμειναν επιχειρηματίες και καταναλωτές


Έκπληκτοι έμειναν επιχειρηματίες και καταναλωτές όταν αγριεμένος μετανάστης έβριζε και σπούσε μπουκάλια μπροστά σε περαστικούς και επιχειρηματίες μέσα στην αγορά της Μυτιλήνης και μάλιστα σε ώρα λειτουργιάς των καταστημάτων..

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ομάδα μεταναστών πιθανών μεθυσμένοι κάτω από άγνωστες συνθήκες μέχρι στιγμής ξεκίνησαν καυγά μεταξύ τους σπάζοντας μπουκάλια στην περιοχή Μπας Φαναρι στο μέσων της αγοράς Ερμού..

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μικρή αυτή ομάδα μεταναστών λίγες ώρες πριν είχαν προσπαθήσει να κλέψουν καταστήματα της Ερμου.Στο σημείο κατέφθασε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και της ΔΙΑΣ με σκοπό να επιβάλλει την τάξη 


Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μία από τις συνηθισμένες και καθημερινές πλέον μικροκλοπές στην αγορά, ξέφυγε από τον έλεγχο, όταν ένας από τους δράστες, αφού περικυκλώθηκε, έσπασε γυάλινο μπουκάλι και σε κατάσταση αμόκ κινήθηκε απέναντι σε έντρομους και ανυποψίαστους περαστικούς.


Η σχετική καταγγελία από επιχειρηματία της αγοράς Ερμού Μυτιλήνης αναφέρει: «Η ώρα ήταν 8.30 το βράδυ. Εγώ σκούπιζα το μαγαζί και ο άνδρας μου πίσω μου σφουγγάριζε..Μπαίνουν δύο κορίτσια και μου λένε ήρεμα και αργά πως ένας μαυριδερός έκλεψε δύο μποτάκια από το καλάθι που έχουμε έξω από το μαγαζί , τα οποία είναι όλα δεξιά ( τα ταίρια τους τα έχουμε μέσα για να μην μας τα κλέβουν ) , άρα δυο ζευγάρια ζημιά και άλλα δύο ζευγάρια που μας είχαν κλέψει το Σάββατο μας κάνουν τέσσερα . Από την βιασύνη τους δεν αντιλαμβάνονται πως είναι παραταιρια ...Εμείς δεν πήραμε χαμπαρι ..Φεύγει ο άνδρας μου με τον γιο μου πρός την μεριά που μας υπέδειξαν τα κορίτσια ( προς Κουμιδιά ) ψάχνοντας κάποιον που κρατάει μια άσπρη σακούλα ... Βρίσκουν πράγματι εναν τέτοιο τύπο μπροστά στη Κάβα Κουτσουραδή και του ζητάει στα Αγγλικά να ανοίξει την τσάντα .Αυτός πιωμενος αρνήθηκε να την ανοίξει λέγοντας πως είναι δική του . Περνούσε ένας φίλος του γιού μου εκείνη τη στιγμή και σταμάτησε για να δει τί γίνεται και τότε άνοιξαν την τσάντα που ήταν μέσα κλεμμένα μπουκάλια αλκοόλ και λεμόνια , αλλά όχι τα μποτάκια ...Τότε ο άνδρας μου του λέει OK ...go ( εντάξει φύγε ) ..Αυτός προχωράει και σταματάει μπροστά στον Ματζουριδη αγριεμένος ζητώντας τα ρέστα και πέταξε ένα μπουκάλι προς τι μέρος του γιου μου κρατώντας τον λαιμό του μπουκαλιού στο χέρι του..Αρχίζει και μαζεύεται κόσμος , περνάει ένας με μηχανάκι που κόντεψε να του έρθει το μπουκάλι πάνω του , σταματάει τσατισμενος , ξανασπαει ο κλέφτης κι άλλο μπουκάλι , μπλέχτηκε ο τύπος από το μηχανάκι στα γυαλιά , έπεσε κάτω ...Ο κλέφτης κατευθύνεται προς το Μπας Φαναρ και μαζεύονται πολλοί για να τους περικυκλώσουν , μετά στρίβουν πρός το φαρμακείο του Κουντσουρου με κατεύθυνση προς το Παρθεναγωγείο όπου ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ καί η ΟΠΚΕ και τους συνέλαβαν ....Αυτά τα ολίγα .. Εγινε μια Ερμού , μύλος ....Δεν θέλω να σκεφτομαι την σκηνή που κρατάει τον λαιμό του μπουκαλιού και απειλούσε τον γιό μου ....»