Πώς θα καταλάβεις πως η επιδερμίδα σου χρειάζεται υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ, το συστατικό της νεότητας και της ομορφιάς: Για εκείνους που δεν γνωρίζουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται, ίσως διστάσουν να βάλουν στο πρόσωπό τους κάτι που εμπεριέχει την λέξη οξύ. Kι όμως, το υαλουρονικό οξύ είναι το κλειδί για ενυδατωμένο, αψεγάδιαστο δέρμα!
Στην πραγματικότητα, τα κύτταρά μας παράγουν υαλουρονικό οξύ με στόχο να διατηρούν την υγρασία στα επίπεδα που πρέπει. Δυστυχώς, εξαιτίας περιβαλλοντικών παραγόντων και του γεγονότος πως γερνάμε, τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος που παράγουμε ως οργανισμός, σταδιακά φθίνουν.
Το υαλουρονικό οξύ παραμένει όμως σημαντικό για τη διατήρηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας, οπότε τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ ακόμα και οι ενέσεις με το πολύτιμο αυτό οξύ, είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ. Ας ξεκινήσουμε όμως εξηγώντας τι ακριβώς είναι το υαλουρονικό οξύ;

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεϊνη και αποτελεί δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Το υαλουρονικό οξύ παράγεται από τους ινοβλάστες  οι οποίοι με την πάροδο της ηλικίας εκφυλίζονται και λιγοστεύουν με αποτέλεσμα το δέρμα να λεπταίνει, να χάνει σε όγκο και ελαστικότητα.
Την εν λόγω ονομασία στο πολύτιμο οξύ έδωσε ο γερμανός χημικός Karl Meyer που το 1932 στις ΗΠΑ έκανε έρευνα ουσιών στα μάτια. Έτσι, παρατηρώντας το υγρό στο βοβλό του ματιού μιας αγελάδας ανακάλυψε μια άγωνστη ένωση άγνωστη έναν πολυσακχαρίτη μεγάλου μοριακού βάρους με ένα από τα συστατικά του να είναι το ουρονικό οξύ.

Εξαιτίας της διαύγειας της ένωσης, συνέδεσε το ουρονικό οξύ με την ελληνική λέξη «ύαλος» και έτσι προέκυψε το υαλουρονικό οξύ!

Γιατί το υαλουρονικό οξύ κάνει καλό στην επιδερμίδα;

  1. ΄Όταν η επιδερμίδα είναι ενυδατωμένη, είναι απαλή, λαμπερή και ακτινοβολεί υγεία.
  2. Όταν η επιδερμίδα είναι ενυδατωμένη, οι γραμμές και οι ρυτίδες, ακόμα και οι πιο βαθιές λειαίνονται.
  3. Το υαλουρονικό οξύ κάνε θαύματα σε κάθε τύπο επιδερμίδας, από τον πιο ξηρό και ευαίσθητο μέχρι τον πιο λιπαρό.
  4. Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει πως το υαλουρονικό οξύ έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, τη ρύπανση και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Είναι ασφαλές το υαλουρονικό οξύ;
Μην αποθαρρύνεσαι από τη λέξη οξύ, μιας και το υαλουρονικό δεν θα προκαλέσει καμία διάβρωση στο δέρμα σου, αντίθετα θα του προσφέρει λάμψη και ενυδάτωση. Πρόκειται για στοιχείο που οργανισμό διαθέτει με φυσικό τρόπο έτσι κι αλλιώς και μένει απλά να βρεις το προϊόν εκείνο με υαλουρονικό οξύ που σου ταιριάζει: πόσιμο, σε κρέμα, σε σταγόνες, ως filler σε ένεση, σε σέρουμ ή σε αμπούλες.

Πώς θα καταλάβεις πως η επιδερμίδα σου χρειάζεται υαλουρονικό οξύ:

Αν τα πρώτα σημάδια του χρόνου έχουν κάνει εμφάνιση στο πρόσωπό σου: Αυτό σημαίνει πως τα επίπεδα υαλουρονικού που παράγει ο οργανισμός σου έχουν ήδη μειωθεί, οι ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και το δέρμα σου δείχνει άτονο και σε «τραβάει».
Αν η επιδερμίδα σου είναι πιο ξηρή από ποτέ: Η αφυδατωμένη επιδερμίδα κάνει τις ρυτίδες και λεπτές γραμμές στο πρόσωπο να φαίνονται πιο έντονες κι εκεί είναι που μπαίνει το υαλουρονικό οξύ για να αμβλύνει το πρόβλημα.
Το υαλουρονικό έχει την ιδιότητα να συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό, διατηρώντας την υγρασία του προσώπου κλειδωμένη εκεί που πρέπει.

Τα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ που ξεχωρίζουμε
·         Solgar Hyaluronic Acid Complex
Σύμπλεγμα με Υαλουρονικό Οξύ & Κολλαγόνο 30Tablets
Υαλουρονικό οξύ είναι μία φυσική ουσία που συντίθεται από το σώμα μας, η οποία έχει ως βασική λειτουργία την ενυδάτωση των ιστών και την συγκράτηση του νερού σε αυτούς.
·         Power Health Hyaluronic Acid
Υαλουρονικό Οξύ 30
Caps
Καλλυντικό… εσωτερικής χρήσης. Οι γυναίκες τού έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία γιατί ξέρει να φροντίζει την ομορφιά μας και να μας παίρνει χρόνια από πάνω μας.
·         Health Aid Hyaluronic Acid
Υαλουρονικό Οξύ 30
Tablets
Περιέχει Υαλουρονικό οξύ φυσικό συστατικό του οργανισμού, απαραίτητο για την διατήρηση της υγείας των συνδετικών ιστών και της ελαστικότητας του δέρματος. Βοηθάει αποτελεσματικά στην αναδόμηση της επιδερμίδας και την καταπολέμηση των ρυτίδων και την διατηρεί ενυδατωμένη, απαλή & νεανική.
·          Lierac Hydragenist Serum Hydratant
Ενυδατικός Ορός Οξυγόνωσης & Επαναπύκνωσης 30
ml
ΤΟ Β
OOSTER ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΠΥΚΝΩΣΗΣ Ορός με μέγιστη συγκέντρωση σε σύμπλοκο Hydra O2 (15%) και εμπλουτισμένος με AHA.
·         Nature's Bounty Yαλουρονικό οξύ με Βιταμίνη C
To Υαλουρονικό Οξύ 20mg με Βιταμίνη C της Nature’s Bounty® συμβάλλει στην αναζωογόνηση του δέρματος που παρουσιάζει σημάδια κούρασης, προάγοντας παράλληλα τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Πληροφορηθείτε περισσότερο για το Υαλουρονικό Οξύ στο online φαρμακείο Wecare.gr