Με μεγάλη επιτυχία τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης

Θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης έτυχε και φέτος η καθιερωμένη γιορτή των Γραμμάτων, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018


Θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης έτυχε και φέτος η καθιερωμένη γιορτή των Γραμμάτων, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 στις 11 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, καθώς και η Απονομή Βραβείων του Ιδρύματος «Δημοσθένη Ραπτέλλη» στους αριστούχους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. της Λέσβου από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο αλλά και η χορηγία συμβολικού ποσού στις μονάδες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

 Τα σχολεία που ανέλαβαν την προετοιμασία της εορταστικής εκδήλωσης είναι το 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης των οποίων η συλλογική προσπάθεια ήταν το συστατικό στοιχείο μίας επιτυχημένης διοργάνωσης. Το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση, και το ενθουσιώδες χειροκρότημα αποτέλεσε επιβράβευση μίας αξιέπαινης και συντονισμένης δουλειάς η οποία για μια ακόμη χρονιά μας έκανε υπερήφανους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμη ο Περ/κός Δ/ντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου κ. Καλάργαλης Αριστείδης, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, κ. Καπιωτάς Μιχαήλ, η Δ/ντρια Π/θμιας Εκπ/σης Λέσβου κα. Στρατάκη- Συβρή Αικατερίνη, η Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Λέσβου κα. Λεκάκη Ανδρονίκη, πολλά στελέχη της Εκπαίδευσης και της Εκκλησίας. Από πλευράς Περιφέρειας, τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία της η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κα. Γόμου Πρωτογεράκη Καλλιόπη και ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κος Βαλσαμίδης Θεόδωρος. Από πλευράς Δήμου, παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου κος Κατσαβέλλης Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Λέσβου κος Ταμβακέλλης Μιχαήλ και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Λέσβου, κος Τσουπής Παναγιώτης. Ακόμη, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και πολλοί συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Ευστράτιος Δουμούζης,  Θεολόγος του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο και η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση του Δήσσου Μιχαήλ- Άνθιμου, καθηγητή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά. Θα ήταν παράλειψη να μην δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης για την άρτια προετοιμασία και την άψογη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του.

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου για μια ακόμη χρονιά, με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποίησε σε κλίμα συγκίνησης απονομή τιμητικών πλακετών στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς του νομού Λέσβου κατά το σχολικό έτος 2016-2017.


Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσους συνέβαλαν ώστε η χθεσινή εκδήλωση να μας κάνει όλους υπερήφανους ως υπηρέτες της εκπαίδευσης και να ευχηθούμε σε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν να έχουν την ευλογία και τη φώτιση των Τριών Ιεραρχών.