Ποιοι ΟΝΝΕΔίτες μπαίνουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ- Ποιοι παίζουν για βουλευτές της Ν.Δ στην Λέσβο (Ονόματα)

Όπως αποκαλύπτουν τα Παραπολιτικά 2 είναι τα ονόματα που προέρχονται από την ΟΝΝΕΔ και παίζουν για μια θέση υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ στην Λέσβο.

Η ΛΙΣΤΑ

Τη λίστα µε τα πρώτα ονόµατα των προερχόµενων από την ΟΝΝΕ∆ «γαλάζιων» στελεχών που προκρίνονται από την Πειραιώς για τα ψηφοδέλτια της Ν.∆. έφεραν στο φως τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Πρόκειται επί της ουσίας για το πρώτο κύµα των εν δυνάµει υποψήφιων βουλευτών που προέρχονται από τα σπλάχνα της κοµµατικής νεολαίας και ξεχώρισαν από τον σχετικό κατάλογο που έχει παραδοθεί στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η διαδικασία επιλογής των ΟΝΝΕ∆ιτών που τελικώς θα µπουν στη µάχη του σταυρού ανά περιφέρεια έχει ξεκινήσει εδώ και µερικούς µήνες υπό την εποπτεία του επικεφαλής της Οργάνωσης, Κώστα ∆έρβου, και του έµπιστου συνεργάτη του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου. Αµφότεροι έχουν επιφορτιστεί µε το κοµµάτι του εντοπισµού των κατάλληλων περιπτώσεων σε ολόκληρη την επικράτεια και της κατάθεσης των σχετικών εισηγήσεων.Το προηγούµενο διάστηµα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του εγχειρήµατος, ενώ, σύµφωνα µε απόλυτα διασταυρωµένες πληροφορίες, πολύ σύντοµα θα υπάρξει και νέος κύκλος προτεινόµενων υποψηφιοτήτων από την πλευρά της Νεολαίας. 

Το τελικό ξεκαθάρισµα γίνεται από τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Ν.∆., Μιχάλη Μπεκίρη, καθώς και από το διαχρονικό δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέµατα εσωκοµµατικής φύσεως, Θανάση Νέζη. Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης της στόχευσης για µια δυναµική ανανέωση των ψηφοδελτίων της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, που, ως γνωστόν, βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της κοµµατικής ηγεσίας. Αρχικά, ερωτηµατικό αποτελεί, προς το παρόν τουλάχιστον, η επόµενη ηµέρα του προέδρου της ΟΝΝΕ∆, Κώστα ∆έρβου, ο οποίος πιστώνεται από το σύστηµα Μητσοτάκη την εκ βάθρων αναδιοργάνωση της παράταξης. Στο παρελθόν έχουν ακουστεί σενάρια για κάθοδό του είτε στον Νοµό Ηλείας είτε σε κάποια από τις περιφέρειες του λεκανοπεδίου. Ταυτόχρονα, εξαιρετικά πιθανή θεωρείται η κάθοδος του αντιπροέδρου της Οργάνωσης και δικηγόρου Παύλου Μαρινάκη στην περιφέρεια της Αχαΐας, δεδοµένης τόσο της οικογενειακής παράδοσης όσο και του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραµατίζει στους κόλπους της Νεολαίας.

Ανδρέας Καρασαρίνης
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το σκηνικό στη Λέσβο, όπου µε φόντο τη συγκρότηση του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου βρίσκεται σε εξέλιξη µια άτυπη εσωτερική διελκυστίνδα. Βλέπετε, από εκεί έλκει την καταγωγή του ο υπεύθυνος Πολιτικού, Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας της ΟΝΝΕ∆, Κώστας Μαµουλής, ωστόσο την ίδια στιγµή βαθιές ρίζες στη Μυτιλήνη έχει ο γραµµατέας της Οργάνωσης, Ανδρέας Καρασαρίνης.

«ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ»

Στη Β’ Αθηνών, πέραν των «σίγουρων» Σάκη Ιωαννίδη (πρώην προέδρου της ΟΝΝΕ∆ και µέλους της Εκτελεστικής Γραµµατείας της Ν.∆.) και Κωνσταντίνου Κυρανάκη (πρώην προέδρου της Νεολαίας του ΕΛΚ και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Ν.∆.), έχουν αρχίσει να ακούγονται έντονα τα ονόµατα δύο εκπροσώπων της νέας «φουρνιάς». Πρόκειται για τον υπεύθυνο Οργανώσεων Αττικής και µηχανολόγο, Αγι ∆ήγκα, και την υπεύθυνη ∆ιεθνών Σχέσεων και αντιπρόεδρο της Νεολαίας του ΕΛΚ, Χριστίνα Μπαλάσκα.

Στην Α’ Πειραιώς «παίζει» ο αντιδήµαρχος Γιάννης Μελάς, ενώ στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια του µεγάλου λιµανιού, ο µηχανικός Γιώργος Βρεττάκος. Στο Υπόλοιπο Αττικής, φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του γεωλόγου και πρώην γραµµατέα της Κ.Ε. της ΟΝΝΕ∆ Ανδρέα Τσώκου. Παράλληλα, εξετάζεται σοβαρά και µια πιθανή κάθοδος του υπευθύνου της Πολιτικής Ακαδηµίας της ΟΝΝΕ∆, Βαγγέλη Λιάκου.

Κώστας Μαµουλής
Σε ό,τι αφορά τις παλαιότερες γενιές, φαίνεται πως πολλές πιθανότητες συγκεντρώνουν οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕ∆ στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.∆., Τόλης Παπαποστόλου (Φθιώτιδα) και Νίκος Λυσιγάκης (Εύβοια). Επίσης, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο Φίλιππου Φόρτωµα. Στο µέτωπο της συµπρωτεύουσας ξεχωρίζουν ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕ∆ Θεσσαλονίκης Θοδωρής Καραγιάννης και η επίσης δικηγόρος και µέλος της Γραµµατείας Επαρχιακού Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Στη Θεσσαλία, ισχυρό στίγµα δίνει στον Βόλο η λογίστρια και µέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕ∆ Μαρία Καραγιάννη, στα Τρίκαλα ο µαθηµατικός και αναπληρωτής υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βαγγέλης Καραµίντζιος, και στην Καρδίτσα ο οικονοµολόγος και υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηµατικότητας, Φώτης Βρέκος.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι επικεφαλής Νοµαρχιακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕ∆ των οποίων η εν γένει δραστηριότητα ίσως οδηγήσει σε πιθανές υποψηφιότητες. Ενδεικτικά παραδείγµατα ο ∆ηµήτρης Ιωαννίδης (Φλώρινα), η Νικολίνα Μαρίνου (Αιτωλοακαρνανία), ο Γιώργος Λυτρίβης (Αρκαδία), ο Γιάννης Αρµενάκος (Κέρκυρα) και ο Στρατής Ψυχαράκης (Ρέθυµνο).

Πηγή: www.parapolitika.gr