Παρουσία του Δημάρχου Λέσβου η εκλογή του νέου Τοπικού – Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής “Βαρειά & Ακρωτήρι

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση περιοχής “Βαρειά & Ακρωτήρι”. 
       

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Βαρειάς, η τέταρτη από τις 11 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των ευρύτερων συνοικιών της Μυτιλήνης, που αφορούσε στην περιοχή “Βαρειά & Ακρωτήρι”.          

Το παρόν έδωσαν, ο Πρεσβύτερος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Πατέρας Αντώνιος Κοντοπός, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, καθώς και κάτοικοι & επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή.   

Η λαϊκή Συνέλευση ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες του απερχόμενου μέλους του προσωρινού Συμβουλίου Ευαγγελίας Σταυροπούλου και του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λέσβου αναφέρθηκε στα 3 μεγάλα ζητήματα της περιοχής, που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες, δηλαδή το βιολογικό καθαρισμό – αποχετευτικό νότιας πόλης, τη νότια παράκαμψη και το πολεοδομικό σχέδιο, δηλώνοντας την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να επιλυθούν άμεσα.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων δημοτών, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εκτέθηκαν τα  βασικότερα τρέχοντα ζητήματα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους και την εν γένει περιοχή, πέραν των τριών παραπάνω. 

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε από τους δημότες, στα εξής θέματα:

1.      Τοποθέτηση πινακίδων και φαναριών κυκλοφορίας με χειροκίνητο κουμπί, στο “Χιλιόμετρο” της οδού Μυτιλήνης – Αεροδρομίου.
2.      Αποχαρακτηρισμός της οδού Μυτιλήνης – Αεροδρομίου, από Εθνική Οδό, για λόγους ασφαλείας.
3.      Λειτουργία του νέου δρόμου, που σχεδιάστηκε για να αποτελέσει την είσοδο στα Μουσεία Θεοφίλου και Teriade.
4.      Επικινδυνότητα οδού Ελευθεριάδη, όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες, χωρίς την ύπαρξη πεζοδρομίων (ιδιαίτερη μέριμνα απαιτείται την ώρα που ανοίγει και κλείνει το σχολείο). 
5.      Ελλιπής αστυνόμευση της περιοχής, από την εποχή που έκλεισε ο Αστυνομικός Σταθμός.
6.      Έλευση αγροτικού γιατρού, μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
7.      Με την οικιστική επέκταση της περιοχής, απαιτείται η λειτουργία αρχικά Γυμνασίου και στη συνέχεια, ακόμη και Λυκείου. 
8.      Βελτίωση οδοστρώματος δρόμου Βαρειάς – Νεκροταφείου.
9.      Αφιλόξενη παραλία Βαρειάς. Χρειάζονται παγκάκια για τους περιπατητές.
10.  Το γιγαντιαίο δέντρο στο χώρο των δύο μουσείων (δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής), έχει γείρει επικίνδυνα.   

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Τοπικού – Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής “Βαρειά & Ακρωτήρι”, του οποίου ο ρόλος θα είναι, λειτουργώντας εντελώς αυτόνομα, να συγκεντρώνει, να καταγράφει και να ταξινομεί τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη και την κάθε γειτονιά, προτείνοντας τις βέλτιστες λύσεις τόσο προς τη Δημοτική Κοινότητα όσο και απευθείας προς τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται νέες και καινοτόμες προτάσεις, σχετικά με τη βελτίωση – αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής, καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.    

Το νέο εννεαμελές τοπικό – συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής “Βαρειά & Ακρωτήρι”, απαρτίζεται από τους ακόλουθους δημότες της περιοχής:   

1.    Γρηγόρης Βέτσικας
2.    Μάριος Γιαννάκας
3.    Στέλλα Καράβολα – Κομνηνάκα
4.    Παντελής Κεχαγιάς 
5.    Εμμανουήλ Λαδάκης
6.    Δημήτρης Μαλλιαρός
7.    Στέφανος Μπαράκης
8.    Μαρία Παπαδέλλη
9.    Μαρία Σουπιάδου – Ξενέλλη  

Αναπληρωματικό μέλος: Παναγιώτης Σκορδάς.   

Το νεοεκλεγέν συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάζει κατά τακτά διαστήματα, συνεδρίασε αμέσως μετά τη Συνέλευση και όρισε ένα τριμελές ευέλικτο Προεδρείο, προκειμένου να διαχειρίζεται τα γραφειοκρατικά θέματα, απαρτιζόμενο από τους Γρηγόρη Βέτσικα, Παντελή Κεχαγιά και Εμμανουήλ Λαδάκη. 


Οι δημότες της ευρύτερης περιοχής, από τούδε και στο εξής μπορούν να απευθύνονται στα παραπάνω μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, για να καταθέτουν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.