ΟΡΕΙΑΣ: Ξενάγηση σε βιολογικό κτήμα στο Σκαλοχωρι Λέσβου

Αυτή την Κυριακή (25/2)


Αυτή την Κυριακή (25/2) θα έχουμε πολλά ιδιαίτερα και μικρή πεζοπορία. Και αυτό γιατί είμαστε καλεσμένοι από τους Μανιταρόφιλους στο βιολογικό αγρόκτημα ‘‘Κτήμα Λινού’’ στο οποίο θα μας ξεναγήσουν η Gudrun και ο Παναγιώτης. 

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από το καθιερωμένο μέρος (My Market του κεντρικού πάρκιγκ Μυτιλήνης) στις 09:30 για την περιοχή του Σκαλοχωρίου.

Από εκεί ακολουθώντας ένα παλιό μονοπάτι για ενάμιση ώρα περίπου θα φτάσουμε στο προαναφερόμενο κτήμα στο οποίο εκτός από την ιδιοκτήτρια και τον Παναγιώτη θα μας περιμένουν οι Μανιταρόφιλοι. Αφού απολαύσουμε την ξενάγηση στο κτήμα το οποίο έχει εξαιρετικά ενδιαφέροντα του τοπικού πολιτισμού, θα πάρουμε το πούλμαν (γύρω στις 14:00) για τοπική ταβέρνα όπου θα κόψουν την Βασιλόπιτα τους οι Μανιταρόφιλοι και θα γιορτάσουμε μαζί τους τα δέκα χρόνια ύπαρξής τους.

Δηλώσεις συμμετοχής για τη μεταφορά με πούλμαν και τη ταβέρνα έως τις 24:00 της Παρασκευής 23/2 κατά προτίμηση στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ αλλιώς τηλεφωνικά στο 6946 306487 (Αντωνία). Παρακαλούμε για τυχόν ακυρώσεις ειδοποιείτε έγκαιρα τηλεφωνικά. Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις διαθέσιμες θέσεις, τότε θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας.


Σας ενημερώνουμε ότι τα ορειβατικά μποτάκια και το αδιάβροχο είναι απαραίτητα. Επίσης καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια γιατί λόγω των συχνών βροχοπτώσεων σίγουρα θα υπάρχουν νερά στα μονοπάτια που θα περάσουμε.