Στην Συκαμιά ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης

Την περασμένη Κυριακή 25/2

Την περασμένη Κυριακή 25/2, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Πάλλη επισκέφθηκε τη Συκαμιά για συνάντηση στα γραφεία της τοπικής κοινότητας με τον πρόεδρο Γιώργο Σαρόγλου και τον σύμβουλο Γιώργο Κίντατζη.

Οι εκπρόσωποι της κοινότητας έθεσαν στον βουλευτή μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, όπως θέματα σχετικά με την ύδρευση – αποχέτευση και με το οδικό δίκτυο, τα προβλήματα που έχει το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και το σήμα συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και τις επισκευαστικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στο σχολείο του χωριού. Τέθηκε επίσης το ζήτημα των αγροτικών γιατρών, ενώ συζητήθηκαν τα έργα που πρέπει να γίνουν στο αλιευτικό καταφύγιο Συκαμιάς, καθώς και η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της ευρύτερης περιοχής.



Ο βουλευτής ενημέρωσε τους τοπικούς παράγοντες πως πολλά από αυτά τα χρόνια ζητήματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία έχει πια, χάρη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία να τα διευθετήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι επισκευές που χρειάζεται το σχολείο, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την προϋπόθεση ότι η αυτοδιοίκηση θα υποβάλει σχετική αίτηση με τη διαδικασία που προβλέπεται. Με ορθή χρήση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που έχει πρόσφατα δημιουργήσει η κυβέρνηση μπορούν να αντιμετωπιστούν και τα ζητήματα ύδρευσης – αποχέτευσης και οδικού δικτύου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των αγροτικών γιατρών, ο κ. Πάλλης ενημέρωσε τους Συκαμιώτες πως το θέμα έχει λυθεί παράλληλα με τη θεσμοθέτηση του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, για τη μελέτη του κτηρίου του οποίου έχει ήδη δοθεί χρηματοδότηση στον δήμο Λέσβου. Τέλος, σημειώθηκε απόλυτη ταύτιση απόψεων για την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων στο αλιευτικό καταφύγιο Συκαμιάς.