Τσικνοπέμπτη τέλος στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου- Αντιδράσεις από τους συλλόγους γονέων

Δε θα ψήσουν μέσα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων την Τσικνοπέμπτη

Δε θα ψήσουν μέσα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων την Τσικνοπέμπτη όπως έκαναν εδώ και πολλά χρόνια την ημέρα αυτή , τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες,  τηρώντας το έθιμο. Ένα mail που πήραν σήμερα τα γυμνάσια και λύκεια της  Λέσβου από τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Μιχάλη Καπιωτά,  ζητά να από τους συλλόγους διδασκόντων την ευπρέπεια του σχολείου και να μη γίνει κάτι που να διαταράσσει τη ζωή του σχολείου. Διευθυντές σχολείων ενημέρωσαν συλλόγους γονέων ότι δεν μπορούν να ψήσουν  με απόφαση δευτεροβάθμιας, προκαλώντας την αντίδραση τους.



«Κάποια παιδιά δε θα έχουν τη δυνατότητα να Τσικνισουν όταν το μεσημέρι επιστρέψουν στο σπίτι τους λόγω της κρίσης και οι σύλλογοι γονέων όπως με ευπρέπεια έκαναν τόσα χρόνια,  θα το κάνουν και αυτή την Τσικνοπέμπτη έχοντας ως πρώτο μέλημα τα παιδιά, τόνισε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου γυμνασίου Μυτιλήνης Ειρήνη Λάσκαρη .  Δεν  προσβάλουμε με τον τρόπο αυτό το χώρο του σκολείου, αντίθετα  την ημέρα αυτή το παιδί έχει τη δυνατότητα να έρθει κοντά στην παράδοση,  σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Δεν κινδυνεύει ούτε η εκπαιδευτική διαδικασία ούτε η ευπρέπεια του σχολείου την Τσικνοπέμπτη. Στο σχολείο,  μας ενημέρωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να ψήσουμε στην αυλή, ακόμα και έτσι θα ψήσουμε σε άλλο χώρο και θα τα προσφέρουμε για το καλό της ημέρας στα παιδιά μας στο σχολείο» .

Ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας Μιχάλης Καπιωτάς τόνισε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ότι  «δώσαμε οδηγίες στα σχολεία να μη γίνουν ενέργειες την ημέρα αυτή ,  που να διαταράσσουν την ευπρέπεια των σχολείων, είναι απόλυτα σαφές» συμπλήρωσε,  σημειώνοντας ότι το έθιμο της Τσικνοπέμπτης δε χωρά μέσα στο σχολείο και την ευθύνη για την τήρηση των όσων προβλέπονται έχουν οι σύλλογοι διδασκόντων.

Ζητήσαμε και την άποψη   του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αριστείδη Καλάργαλη ο οποίος είπε ότι «δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα, το κάθε σχολείο θα κάνει ότι έκανε όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει και το εθιμικό δίκαιο».

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ