Στις 26 Φεβρουαρίου η δημοπρασία για τη μίσθωση του σφαγείου Μανταμάδου

Στις 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τη μίσθωση του σφαγείου Μανταμάδου

Στις 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τη μίσθωση του σφαγείου Μανταμάδου, που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι αγωνιούν για τη λειτουργία του ειδικά τις ημέρες του Πάσχα.

Η προσφορά του Δήμου προς το Συνεταιρισμό Μανταμάδου να λειτουργήσει ο ίδιος το σφαγείο, δεν έγινε αποδεκτή τελικά κι έτσι η ΑΔΕΛ στην τελευταία συνεδρίασή της, αποφάσισε να το δημοπρατήσει.

ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΡΟΙ  

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΑΔΕΛ Τ. Πνακά, κατόπιν συζήτησης με τα στελέχη του Συνεταιρισμού για το ζήτημα της μίσθωσης και της λειτουργίας του σφαγείου, συναποφασίστηκε να μπουν κάποιοι όροι στο μισθωτήριο που θα υπογράψει ο νέος διαχειριστής.

«Κατανοούμε τους λόγους, για τους οποίους δεν μπορεί ο Συνεταιρισμός να αναλάβει τη λειτουργία του σφαγείου. Στη συζήτηση που κάναμε, οι κτηνοτρόφοι πρότειναν να βάλουμε κάποιους όρους στο μισθωτήριο, ώστε να προστατευτεί η ντόπια παραγωγή και οι εργαζόμενοι. Τους δεχθήκαμε και τους εντάξαμε στην προκήρυξη. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο σφαγείο, δεδομένου ότι οι υποδομές του και οι αδειοδοτήσεις του βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Ήδη οι παρατηρήσεις που είχαν κάνει οι ελεγκτές πριν από τα Χριστούγεννα, όταν ετοιμαζόμασταν να το ανοίξουμε, έχουν σχεδόν τακτοποιηθεί και μένουν κάποια πολύ λίγα πράγματα να γίνουν, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης. Το ζήτημα της ανάκλησης του κωδικού που έγινε τότε, δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αφού αμέσως μόλις ο νέος διαχειριστής καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, το Υπουργείο θα τον επιστρέψει. Πολύ σύντομα το σφαγείο Μανταμάδου θα είναι και πάλι στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγών».



ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή υπάρχει ενδιαφέρον για το σφαγείο του Μανταμάδου από τους τρεις ιδιώτες εμπόρους και ιδιοκτήτες των τριών άλλων σφαγείων του νησιού. Οι τρεις μεγάλοι παίκτες, αναφέρουν άτομα που γνωρίζουν καλά τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, αναμένεται να κονταροχτυπηθούν και να ρίξουν στο τραπέζι υψηλές προσφορές, προκειμένου να πάρουν το σφαγείο και μαζί με αυτό τον έλεγχο της αγοράς όλης της Βορειοανατολικής Λέσβου.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης