Πρώτα wifi και μετά νερό και τροφή ζητούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στους ευρωπαϊκούς καταυλισμούς

Οι πρόσφυγες που φθάνουν στους ευρωπαϊκούς καταυλισμούς για τους μετανάστες ζητούν κωδικούς για wi-fi πριν να ελέγξουν αν υπάρχουν τρόφιμα, νερό και βασικά είδη υγιεινής, γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Οι αιτούντες άσυλο συχνά χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη και μόλις φθάνουν χρειάζονται δυνατό σήμα wi-fi προκειμένου να μείνουν σε επικοινωνία με τα οικεία τους πρόσωπα στη χώρα τους. «Το πρώτο πράγμα που ζητά ένας πρόσφυγας φθάνοντας στον καταυλισμό, δεν είναι νερό και τροφή, αλλά wi-fi», δήλωσε ο Kann Terzioglou της τηλεφωνικής εταιρείας Turkcell, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.



«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ό,τι προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες σε μια προσπάθεια ανεύρεσης αποτελεσματικών λύσεων για την προσφυγική κρίση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι Έλληνες ειδικοί εντοπίζουν παρόμοια στοιχεία, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα και προστίθεται πως μια διαμαρτυρία για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην Ελλάδα, διακόπηκε προσωρινά ώστε τεχνικοί να επιδιορθώσουν το δίκτυο wi-fi.

Πηγή: Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr