Παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους το παροπλισμένο «Παναγία Αγιάσου» στο λιμάνι του Πειραιά (Vid, pics)

Και όμως υπάρχει πλοίο αφιερωμένο στην Πανάγια της Αγιασου Λέσβου….

Πλοίο που ήταν παροπλισμένο στο λιμάνι του Πειραιά, παρασύρθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (18.01.2018) εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων!

Όλα έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά. Το πλοίο Παναγιά Αγιάσου ήταν αγκυροβολημένο παροπλισμένο.

Ήδη, τρία ρυμουλκά βρίσκονται κοντά στο «Παναγιά Αγιάσου». Στο ένα από τα ρυμουλκά επιβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, Σταμάτιος Ράπτης.Ακυβέρνητο πλοίο χωρίς επιβαίνοντες

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, όμως, οι κάβοι έσπασαν και το πλοίο βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο στ’ ανοιχτά!

Παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,4 ναυτικά μίλια από την είσοδο του λιμανιού και όπως είναι λογικό σήμανε… συναγερμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο δεν έχει επιβαίνοντες. Κοντά του έχουν ήδη πλεύσει ρυμουλκά για να συνδράμουν στην ασφαλή πρόσδεση του πλοίου.

Δύσκολη επιχείρηση

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το «Παναγιά Αγιάσου», πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στελέχη των εταιρειών ρυμούλκησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ θα μπορέσει να δεθεί και να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού, αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Παροπλισμένο από το 2013 το Παναγιά Αγιάσου

Το 2008 το «Παναγιά Αγιάσου» παροπλίστηκε και παρέμενε δεμένο στην πύλη Ε1. Από τις 18 Μαρτίου του 2013, » όπως αναφέρει το arxipelagos.com, με τη βοήθεια ρυμουλκών μετακινήθηκε και αγκυροβόλησε 4,4 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι.

Το «Παναγιά Αγιάσου», ιαπωνικό ρο/ρο ταξίδεψε μόνο ένα μήνα στην Ελλάδα (Μάιο-Ιούνιο τυ 2008) στα επτά χρόνια που παρέμεινε στη χώρα μας.


Τα χαρακτηριστικά του πλοίου

IMO: 7351848
Όνομα: PANAGIA AGIASOU
MMSI: 240555000
Τύπος Σκάφους: RO-RO/PASSENGER SHIP
Ολική Χωρητικότητα (GRT): 5719
Summer DWT: 2406 t
Έτος Κατασκευής: 1973
Σημαία: GREECE
Home port: PIRAEUS


Πηγή newsit.gr Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ