Κάλαντα των Φώτων σε φορείς και πολιτικούς από τα Σαντούρια του Αναγνωστήριο Αγιάσου (pics)

Κάλαντα των Φώτων από τα Σαντούρια του Αναγνωστήριο Αγιάσου


Την πρωί της παραμονής των Φώτων 5 Ιανουαρίου 2018 το Αναγνωστήριο Αγιάσου πραγματοποίησε δεύτερη εξόρμηση στη Μυτιλήνη για τα παραδοσιακά κάλαντα! Αυτή τη φορά αποδέκτες των μουσικών ευχών των Σαντουριών ήταν η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και η Γενική  Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΓΑΙΝΠ).

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος Φραντζής συνεχάρη το Αναγνωστήριο και τα παιδιά γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν και συνεχίζουν την παράδοση.

Ο Παύλος Μιχαλακέλης ευχαρίστησε το Αναγνωστήριο και το εγκωμίασε για  την προσφορά του στον πολιτισμό του νησιού.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κλεάνθης Κορομηλάς τόνισε την προσφορά και τη μεγάλη βοήθεια του Δεσπότη και της ΓΓΑΙΝΠ στο Αναγνωστήριο και είπε ότι ευελπιστεί στην πολύμορφη συνδρομή τους στη μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση του Θεάτρου του.

Κάλαντα και παραδοσιακούς σκοπούς της Λέσβου και της Μικρασίας έπαιξαν χθες ανήμερα των Φώτων το μεσημέρι τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου στους περιθαλπόμενους και το προσωπικό του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (τέως «Θεομήτωρ»).

Είναι μια ανθρωπιστική δράση καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια, που σκορπά νότες χαράς και αγαλλίασης στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, προκαλώντας ανάβρα συναισθημάτων.


Η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Βόλτσιου ευχαρίστησε το Αναγνωστήριο και προσέφερε κεράσματα και αναμνηστικά δώρα στο δάσκαλο και στα παιδιά του μουσικού σχήματος.