mydesigndrops.com: «Πώς επιλέγουμε φωτιστικά για το χώρο μας»

Ο φωτισμός είναι ίσως το πιο σημαντικό μέσω που θα αναδείξει τα αρχιτεκτονικά στοιχεία, το χρώμα και τα έπιπλα που συνθέτουν κάθε γωνιά σε ένα σπίτι ή σε έναν επαγγελματικό χώρο.


Η σωστή τοποθέτηση των φωτιστικών πηγών και η προσεκτική μελέτη του τρόπου που διαχέεται το φως είναι δύο από τους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όταν ολοκληρώνουμε την εσωτερική διακόσμηση ενός χώρου. 

Η ποιότητα και το είδος του φωτός. Αν δηλαδή αυτό είναι ψυχρό ή θερμό, τα watt, το μέγεθος της λάμπας και το πώς είναι κατασκευασμένο το ίδιο φωτιστικό είναι επίσης θέματα που θα μας απασχολήσουν.Όταν λοιπόν ξεκινάμε την έρευνα για τον φωτισμό του χώρου μας θα πρέπει να μελετήσουμε με προσοχή τις επιλογές που έχουμε. Η αγορά σήμερα μας δίνει πολλές εναλλακτικές: φωτιστικά οροφής, φωτιστικά δαπέδου ή επιτραπέζια σε πληθώρα σχεδίων, υλικών, επώνυμων σχεδιαστών, με πρωτότυπες ιδέες ή περισσότερο κλασσικά θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Καλό είναι όταν ξεκινάμε το ψάξιμο να ξέρουμε περίπου για τι ψάχνουμε. Να γνωρίζουμε δηλαδή τον χώρο που θέλουμε να φωτίσουμε και το σημείο που θα τοποθετήσουμε τη φωτιστική πηγή. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να έχουμε επιλέξει αν θα χρειαστούμε ένα φωτιστικό που θα φωτίζει με ένταση όλο το χώρο ή θα χρειαστούμε κάποιο φωτιστικό που θα μας φωτίσει μια γωνιά και θα δώσει το ύφος και την ατμόσφαιρα που θέλουμε. 

Κατά την έρευνά μας καλό είναι να έχουμε υπόψη μας τη δυνατότητα των διακοπτών με ροοστάτη που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουμε την ένταση του φωτός ανάλογα με τις ανάγκες μας. 

Φτάνοντας λοιπόν στην επιλογή του φωτιστικού θα πρέπει να σταθμίσουμε τις επιλογές που μας δίνουν υψηλό σχεδιασμό και στυλ σε συνδυασμό με τη συμφέρουσα τιμή.

Στο designdrops έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε φωτιστικά ανάμεσα σε μια πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων που θα ικανοποιήσουν τόσο το γούστο σας όσο και την ανάγκη σας για οικονομικές, value for money, επιλογές. Θα βρείτε επίσης και τους ειδικούς που θα σας δώσουν συμβουλές για να συνδυάσετε τα φωτιστικά σας ή να διαλέξετε σύμφωνα με το χώρο και τα έπιπλά σας. Είμαστε εδώ για εσάς, για ότι χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας όποιες και αν είναι οι απορίες σας.