Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για την «κακή εξυπηρέτηση» και την λίστα που κυκλοφορεί σε μετανάστες

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, αλλά και όλοι οι έμποροι της Μυτιλήνης δοκίμασαν μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη, διαβάζοντας σχετικά με την ''κακή εξυπηρέτηση'' νεαρών προσφύγων σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι συσκευές που πωλούνται στην ευρωπαϊκή ένωση, δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν άλλες γλώσσες στο menu τους, εκτός από την Ελληνική, στην Ελλάδα, και κάποιες ευρωπαϊκές. Ακόμα και αν ο υπάλληλος δεν γνώριζε για να ενημερώσει τους πελάτες έπρεπε εκείνοι να ρωτήσουν, και να το αναζητήσουν

Επειδή λοιπόν βρήκαμε το κατάστημα για να πάρουμε σαφή και δίκαιη εικόνα, σας ενημερώνουμε ότι οι πελάτες-πρόσφυγες δεν γνώριζαν ούτε καν στοιχειώδη Αγγλικά, απλά επέλεξαν μόνοι τους τα τηλέφωνα, πλήρωσαν και έφυγαν, η δε ΄΄Μυτιληνιά’’κυρία που προσφέρθηκε να βοηθήσει το έκανε τηλεφωνικά και μετέφερε στον καταστηματάρχη την απαίτηση των πελατών τα τηλέφωνα να έχουν την διάλεκτο ΄΄farci’’.

Τώρα που έχουν εκφραστεί και οι δύο πλευρές μπορούν οι αναγνώστες να βγάλουν συμπεράσματα για τον εμπορικό κόσμο, που τόσο υποφέρει από τις κλοπές, τις διαρρήξεις και ένα σωρό άλλα προβλήματα ανασφάλειας που δημιουργούνται, και περιμένουμε να δείξετε την αντίστοιχη ευαισθησία σε αυτή την κατάσταση.


Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε επίσης τις αναφορές σε άτυπη λίστα καταστημάτων με ''ανάλογη΄΄ προφανώς κακή εξυπηρέτηση και συμπεριφορά. Αυτά θυμίζουν εποχές περίεργες, δείχνουν εμπάθεια και προκατάληψη και είναι πραγματικά απαράδεκτο να προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν έναν ιδιότυπο ρατσισμό κατά του εμπορικού κόσμου. Είναι πραγματικά ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί που μόνο αηδία προκαλούν αλλά και οργή.