Παίρνουν φάρμακα στη Λέσβο αλλά όχι στη Λήμνο και τον Αη Στράτη οι Λιμενικοί | 'Ενας νομός, ένας φαρμακευτικός σύλλογος, δύο "ταχύτητες"

Ενας νομός δύο...κατηγορίες λιμενικών.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ενώ τα φαρμακεία της Λέσβου χορηγούν (μετά από πολύ κόπο, είναι η αλήθεια) κανονικά τα φάρμακα επί πιστώσει στο προσωπικό της Ελληνικής Ακτοφυλακής δεν συμβαίνει το ίδιο στη Λήμνο και τον 'Αη Στράτη ( τα δύο νησιά αποτελούν επαρχία του Ν.Λέσβου) όπου ο ΙΔΙΟΣ φαρμακευτικός σύλλογος αρνείται, σύμφωνα με τις καταγγελίες Λιμενικών αλλά και φαρμακοποιών, την χορήγηση.

Οι γνωστές καθυστερήσεις των πληρωμών είχαν παγώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Λιμενικών σχεδόν σε όλη τη χώρα. Αυτό είχε συμβεί και στη Λέσβο, όπου διοικητικά ανήκουν τόσο η Λήμνος όσο και ο Αη Στράτης.

Μετά από αλλεπάλληλες ενέργειες λιμενικών και αρκετές πιέσεις συνδικαλιστών και μη εν μέσω και του μεταναστευτικού, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να ξεκινήσει εκ νέου την χορήγηση, ενημερώνοντας μάλιστα σχετικά το Λιμεναρχείο στη Μυτιλήνη με αυτή την επιστολή:
Τρία χρόνια μετά, ωστόσο, οι Λιμενικοί της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, (55 με 60 άτομα και οι οικογένειές τους) αν και ασφαλισμένοι δεν έχουν πρόσβαση στα φαρμακεία των δύο νησιών αν δεν πληρώσουν τοις μετρητοίς για τα φάρμακα τους.


Εύλογη ή όχι ; η απορία γιατί ενώ στη Λέσβο όπου υπηρετούν πάνω από 160 άτομα τηρείται η διαδικασία ενώ στα διπλανά επίσης ακριτικά νησιά όπου το προσωπικό του Λιμενικού είναι λιγότερο δεν τηρείται.

Υπήρξε μάλιστα η σκέψη να στέλνουν οι λιμενικοί της Λήμνου και του Αγ.Ευστρατίου τις συνταγές τους στη Λέσβο για να εκτελεστούν, όμως κι αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ τους απαγορεύτηκε.
Απαντήσεις και άμεσες λύσεις ζητούν οι εκπρόσωποι του συνδυασμού "'Ολοι μαζί", που πρόσφατα εξελέγησαν στην τοπική 'Ενωση Προσωπικού Λ.Σ: 

Ως Συνδυασμός"Όλοι Μαζί"της ΕΠΛΣ ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ-ΑΓ ΕΥΣΤΡΑΤΊΟΥ δηλώνουμε ότι μας βρίσκει αντίθετους η στάση του φαρμακευτικού συλλόγου νομού ΛΕΣΒΟΥ να εκτελεί συνταγές φαρμάκων μόνο για τα στελέχη του ΛΣ στη Λέσβο κι όχι για τους υπηρετούντες στην Λήμνο και τον Αγ. Ευστράτιο αποκλείοντας τους έτσι από την δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη χωρίς βάσιμη αιτιολογία και απόφαση αφού η εκκαθάριση για την πληρωμή τούς πραγματοποιείται απο το ίδιο Υπουργείο με τη ίδια διαδικασία και μέσα στον ίδιο χρόνο. 



Με εκτίμηση Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού Παπαδόπουλος Κυριάκος Τα μέλη του ΔΣ Μακρέλλης Γεώργιος Σαπουνάς Χρήστος

Πηγή: limenikanea.gr