Στην δικαιοσύνη ο πρόεδρος της Μοριας για τα τελευταία κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων από μετανάστες

Αναβρασμός και ανησυχία επικρατεί για άλλη μια φορά στην τοπική κοινωνία της Μόριας, μετά τα τελευταία κρούσματα ζωοκλοπών και σφαγής ζώων και πουλερικών.

Οι κάτοικοι του πολύπαθου χωριού δικαίως υψώνουν φωνή αγανάκτησης και διαμαρτυρίας, αφού όπως αναφέρουν, πηγαίνουν το πρωί στα κτήματά τους και δεν ξέρουν τι θα αντικρίσουν.
Ήδη έχουν συστήσει μία άτυπη Επιτροπή Αγώνα, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ν. Τρακέλλη, ετοιμάζεται ν' αναλάβει δράση και να προσφύγει στη δικαιοσύνη τις επόμενες ημέρες.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο κάτοικος της Μόριας, δεν μπορούν ούτε καν να τα διανοηθούν οι συντοπίτες μας σε άλλα χωριά και περιοχές της Λέσβου. Κάποιοι πήραν ως αντισταθμιστικό όφελος τον μειωμένο ΦΠΑ λόγω προσφυγικού, όμως δεν έχουν δει στη ζωή τους ούτε έναν πρόσφυγα, ούτε ένα μετανάστη. Αν μια περιοχή έπρεπε να πάρει αντισταθμιστικά οφέλη, φοροαπαλλαγές, απαλλαγές από ΕΝΦΙΑ κ.λπ., αυτή θα έπρεπε να είναι η Μόρια. Δυστυχώς, όμως, όχι μόνο αντισταθμιστικά δεν λάβαμε ποτέ, αλλά αντίθετα εισπράττουμε αδιαφορία στα αιτήματα και τα προβλήματά μας.



Αυτή τη στιγμή, στον καταυλισμό ζουν πάνω από 7 χιλιάδες άτομα και επικρατεί μεγάλος συνωστισμός. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, υπολογίζω πάνω από 300  άτομα, να ζει στα χωράφια και στα κτήματα των συμπολιτών μου. Πάνε οι άνθρωποι το πρωί και δεν ξέρουν τι θα αντικρίσουν. Χαλασμένες περιφράξεις, ακαθαρσίες, σκουπίδια, σκοτωμένα ζώα, αντίσκηνα κ.λπ. Η κατάσταση είναι τραγική. Όταν καταπατηθούν τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, όλοι διαμαρτύρονται. Ποιος, όμως, θα ενδιαφερθεί και για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών και κατοίκων της Μόριας;

Έρχεται η αστυνομία, καταγράφει το περιστατικό, αν πρόκειται για ζωοκλοπή ζωοκτονία, συλλαμβάνονται οι δράστες αν είναι εκεί και μετά τι γίνεται; Αφήνονται ελεύθεροι και ορίζεται τακτική δικάσιμος σε δύο χρόνια. Πού θα βρεθούν οι άνθρωποι αυτοί, για να δικαστούν και να αποδοθούν ευθύνες;

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης