Παρουσίαση ερευνητικών έργων για μείωση πλημμυρικού και κατολισθητικού κινδύνου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Μυτιλήνη

Tα αποτελέσματα των δύο ερευνητικών έργων για τη μείωση του πλημμυρικού και κατολισθητικού κινδύνου στη Λέσβο και τη Χίο, θα παρουσιάσουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου και με τηλεδιάσκεψη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χίου.
Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν τα προτεινόμενα έργα αντιμετώπισης των κατολισθήσεων κατά μήκος του οδικού δικτύου που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια των σεισμών του Ιουνίου του 2017 στη Λέσβο και των αντίστοιχων φαινομένων που ήταν αποτέλεσμα των πυρκαγιών του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2016 στη Χίο. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στη Λέσβο και τη Χίο, έτσι ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό ο υφιστάμενος πλημμυρικός κίνδυνος.
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις και τα έργα αποτελούν καινοτόμες λύσεις οι οποίες δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, έχουν αυξημένη αποτελεσματικότητα και σημαντικά μειωμένο οικονομικό κόστος.

Η πρόσκληση, το πρόγραμμα και η αφίσα της εκδήλωσης.