Δεμένο στο λιμάνι Μυτιλήνης το Νήσος Μύκονος- Προβλήματα από τα μποφορ στην Λέσβο

Στο «μάτι της κακοκαιρίας» σήμερα η Λεσβος, με τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως έως και 9 μποφόρ, να έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου των πλοίων λόγω των θυελλωδών Βοριάδων που φτάνουν στο κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και τα 10 μποφόρ. Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται το πλοίο Νήσος Μύκονος προερχόμενο  από Καβάλα με προορισμό Χίο Σάμο Ικαρία  Πειραιά , ενώ στη 1:00 το μεσημέρι θα γίνει νέα ανακοίνωση από το λιμεναρχείο. Το πλοίο από Πειραιά προς τη Μυτιλήνη, έφτασε κανονικά λίγο μετά τις 8:00 στο λιμάνι του νησιού.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.



Οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν με το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας προκάλεσαν πολλές πτώσεις δένδρων σε αρκετές περιοχές της Λέσβου.

Θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλές πτώσεις δένδρων, στύλων της ΔΕΗ αλλά και αντικειμένων στην πόλη της Μυτιλήνης και σε γειτονικά χωριά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σε πολλές περιοχές και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε πολλές περιπτώσεις δέντρα καταπλάκωσαν αυτοκίνητα, ενώ σοβαρές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε σταθμευμένα οχήματα.

Αντιμέτωπα με τη μανία της φύσης βρέθηκαν τα καΐκια που είναι αραγμένα στο αλιευτικό καταφύγιο στην Βαρεια Μυτιλήνης αλλά και οι βάρκες που είναι αγκυροβολημένες στην περιοχή του λιμανιού στο Φανάρι Μυτιλήνης.