Αναβλήθηκε η δίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια δυο γιατρών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αναβλήθηκε λόγω προβλήματος υγείας του ενός εκ των κατηγορουμένων

Αναβλήθηκε χθες λόγω προβλήματος υγείας του ενός εκ των κατηγορουμένων η δίκη της πολυσυζητημένης υπόθεσης των δυο γιατρών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που είχαν καταδικασθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης σε ποινή φυλάκισης δυο ετών ο καθένας, με αναστολή, για τον θάνατο της 80χρονης τότε Ευτυχίας Αναστασιά.



Ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας είχε συμβεί στις 3 Νοεμβρίου του 2011, ένα περίπου μήνα μετά από εγχείριση ρωγμώδους κατάγματος στο ισχίο. Όπως είχε δεχθεί το δικαστήριο πρωτόδικα, η 80χρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με διάγνωση ρωγμώδους κατάγματος στο δεξιό ισχίο. Πλην όμως στις 3 Οκτωβρίου του 2011 εγχειρίστηκε… στο αριστερό ισχίο, αφού οι γιατροί εγχείρησαν λάθος πόδι. Όταν το λάθος διαπιστώθηκε, τρεις μέρες δηλαδή μετά το πρώτο χειρουργείο η άτυχη ηλικιωμένη οδηγήθηκε ξανά στο χειρουργείο για δεύτερη επέμβαση. Καθηλωμένη πλέον σε σύντομο χρονικό διάστημα, στις 3 Νοεμβρίου του 2011 εξέπνευσε.

Οι δυο γιατροί (ένας ορθοπεδικός και ένας ειδικευόμενος τότε) κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας από συγκλίνουσα αμέλεια. Κατηγορούμενοι ήταν επίσης και ένας τραυματιοφορέας και ένας νοσηλευτής τους οποίους το δικαστήριο πρωτόδικα απήλλαξε. Ας σημειωθεί ότι πρωτόδικα δεν παραστάθηκε πολιτική αγωγή, αφού η οικογένεια της άτυχης γυναίκας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να ασκηθούν διώξεις. Ομοίως, η οικογένειά της δεν κίνησε τη διαδικασία της χρηματικής αποζημίωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , parapolitika.gr