Εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Μεσοτοπου και κοπή βασιλόπιτας της Τοπικής κοινότητας την Κυριακή

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Μεσοτοπου και η κοπή βασιλόπιτας της Τοπικής κοινότητας


Συγκεκριμένα την Κυριακή 21/01 ο Δήμος Λέσβου εγκαινιάζει το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσοτοπου. Μετά το πέρας των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαβριήλ Πιπινη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσοτοπου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η μελέτη του Πολιτιστικού Κέντρου Μεσοτοπου είχε εκπονηθεί στα μέσα της προηγούμενη δεκαετίας, αλλά η υλοποίηση του έργου συνάντησε αναρίθμητα προβλήματα, κυρίως ηλεκτρομηχανολογικά.

Συγκεκριμένα, ο προτεινόμενος, τότε, εξοπλισμός θεωρήθηκε, ξεπερασμένος, ενώ το ίδιο το κτήριο αντιμετώπιζε προβλήματα στεγανότητας.

Το έργο προϋπολογισμού 515.713€  είχε   δημοπρατηθεί, στις 22-10-2013, αλλά η υλοποίησή του ήταν προβληματική. Με  εντολή, όμως, του Δημάρχου, Σπύρου Γαληνού και τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, διατέθηκε  επιπλέον ποσό  50.000€ για  την εξασφάλιση της στεγανότητας του κτηρίου, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία υπό την εποπτεία του  αντιδημάρχου της, Στρατή Τζιμή, συμπλήρωσε  σε αρκετά σημεία τη μελέτη με τη σύμφωνη γνώμη των  εποπτευόντων θεσμικών οργάνων (Τεχνικού Συμβουλίου,  Διαχειριστικής Αρχής ως έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και του Δημοτικού Συμβουλίου).


Ο μηχανικός  Κώστας Τζιτζίνας & η αρχιτέκτων Μαρία Σαρόγλου επέβλεψαν την υλοποίηση του έργου, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία στα συστήματα  ασφάλειας του κτηρίου αλλά και των θεατών.  Φρόντισαν, επίσης,  να  καλυφθούν  όλες οι νέες ανάγκες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου  πολιτιστικού κέντρου, για να ανταποκρίνεται στις  πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, όπως θέατρο, μουσικές συναυλίες, επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις.