Βασίλης Τσαγκαρης : «Να αλλάξουν φιλοσοφία και νοοτροπία στην ΕΠΣ Λέσβου»- Επιστολή για τον επεισοδιακό ημιτελικό κυπέλλου Διαγόρας-Αιολικός

Ο κ. Τσαγκάρης επιρρίπτει ευθύνες στην διοργανώτρια αρχή και ζητά να αλλάξουν φιλοσοφία και νοοτροπία οι παράγοντές της


Ανοικτή επιστολή την οποία κοινοποιεί και προς τα ΜΜΕ, απέστειλε προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΠΣ Λέσβου, το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Τσαγκάρης, με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν στον αγώνα Κυπέλλου της περασμένης εβδομάδας ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Αιολικό.

Ο κ. Τσαγκάρης επιρρίπτει ευθύνες στην διοργανώτρια αρχή και ζητά να αλλάξουν φιλοσοφία και νοοτροπία οι παράγοντές της, προκειμένου να μην οδηγηθεί το λεσβιακό ποδόσφαιρο σε τραγικά αδιέξοδα. Να θυμίσουμε πως ο ημιτελικός του Κυπέλλου διεκόπη για μια περίπου ώρα και συνεχίστηκε, παρά το γεγονός πως οι διαιτητές αρχικά είχαν αποφασίσει την οριστική διακοπή του.

Και είναι προφανές πως πέρα από την πίεση των παραγόντων του Διαγόρα, που ήταν φυσική αφού σε περίπτωση διακοπής θα «διαλύονταν» οι κόποι μιας χρονιάς, ασκήθηκαν πιέσεις και από άλλες πλευρές προς τους διαιτητές, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να συνομιλούν στο τηλέφωνο αλλάζοντας άποψη κάθε λίγο και λιγάκι. Και αυτά τα τηλεφωνήματα είναι που θα πρέπει να δουν οι αρμόδιοι από πού έγιναν ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα.

«Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι συνάδελφοι,

Θα έλεγα καλή ποδοσφαιρική χρονιά ως είθισται λόγω των ημερών αλλά τα γεγονότα εδώ στη Λέσβο δεν μου το επιτρέπουν. Την προηγούμενη Τετάρτη 3/1/2018 στο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής Λέσβου διεξήχθη ο ημιτελικός κυπέλλου ανάμεσα στον τοπικό ΔΙΑΓΟΡΑ και τον ΑΙΟΛΙΚΟ και από πρόωρος τελικός μετατράπηκε σε πρόωρο θάνατο του ποδοσφαίρου. Εκεί καταργήθηκαν, κατακεραυνώθηκαν και κατέρρευσαν οι κανονισμοί του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αμαυρώθηκε το ωραιότερο άθλημα με την ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΠΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ και την συνέχιση και… ολοκλήρωση του παιχνιδιού!!!!!!Εκεί άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τη συνέχεια. Εκεί χάθηκε η (η έτσι και αλλιώς δοκιμαζόμενη) αξιοπιστία μας στην τοπική κοινωνία. Όλα αυτά που γίνονται και χωρίς να είμαι μάντης… γεγονότων φοβάμαι ότι θα συνεχιστούν αν επιτέλους δεν πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Αν δεν εφαρμοστούν οι κανονισμοί και δεν παίρνουμε αποφάσεις κατά το δοκούν, θα υπάρξουν και άλλες Αγ. Παρασκευές. Τα γεγονότα της 3/1/2018 δεν έγιναν τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της δικής μας λειτουργίας τα τελευταία χρόνια. Και μη βιαστούμε ελαφρά τη καρδία να βρούμε εξιλαστήρια θύματα τους διαιτητές ούτε τους παράγοντες του Διαγόρα, που είναι και το μόνο εύκολο. Είναι επιτακτική ανάγνωση η οξυγόνωση του ποδοσφαίρου που ασφυκτιά. Είναι ανάγκη η αλλαγή νοοτροπίας, φιλοσοφίας και κουλτούρας. Να βάλουμε τέρμα στο στρουθοκαμηλισμό, που μοιραία μας οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα.

ΜΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΑΘΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΠΣΛ».


Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ