Χρηματικό βραβείο για τους νέους σπουδαστές στο Πλωμάρι- Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή των νέων φοιτητών

Για δέκατη συνεχή χρονιά


Για δέκατη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη από κόσμο  αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, η καθιερωμένη συγχαρητήρια τελετή των  νέων φοιτητών και σπουδαστών, που αποφοίτησαν από τα λύκεια του Πλωμαρίου.

Η τελετή που οργανώθηκε  για πρώτη φορά το 2008, εμπλουτίσθηκε από εφέτος με την καθιέρωση  χρηματικού επάθλου, στον φοιτητή ή την φοιτήτρια που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία.

Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος  η ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ, από το Παλαιοχώρι που εισήχθη στη Νομική Θεσσαλονίκης  με δωροθέτη  την επιχείρηση «Κατερίνα Λούπου-Πατερέλλη Ο.Ε  Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου». Το βραβείο επέδωσε η κυρία Πατερέλλη, που με τον σύζυγό της Παντελή, γνωστό αυτοδιοικητικό παράγοντα βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Πλωμάρι. Επιδίδοντας το βραβείο η κυρία Πατερέλλη, συνεχάρη τους νέους φοιτητές και σπουδαστές για την επιτυχία τους, αλλά και την ΛΕΣΧΗ για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας ότι ο ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ Μεγαλοχωρίου, θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του δ.σ. Θεολόγος Πατερέλλης, θύμισε στους παρόντες την δεκάχρονη πορεία της συγχαρητήριας τελετής ανακοινώνοντας ότι   το σωματείο,  το 2018 θα γιορτάσει με σειρά εκδηλώσεων τα 140 χρόνια της ύπαρξης και δράσης του, ευελπιστώντας  ότι για τις επόμενες χρονιές θα υπάρξουν φιλοπρόοδοι επιχειρηματίες της περιοχής που θα στηρίξουν την εκδήλωση.

Τους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες υποδέχθηκε εκ μέρους του δ.σ. το μέλος του, φιλόλογος Γεωργία Φράγκου, που τόνισε ότι η επιτυχία των σημερινών φοιτητών λογίζεται διπλή αφού πέραν των άλλων είχαν να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες του σεισμού  της 12ης Ιουνίου.

Στη συνέχεια σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη της εκδήλωσης μίλησε ο πτυχιούχος της σχολής εσωτερικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού των ΤΕΙ Αθηνών, Γιάννης Γαλέτσας, με θέμα την « παραγωγή  και διάθεση τοπικών προϊόντων»  που ήταν και το αντικείμενο της πτυχιακής του διατριβής.

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτησε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλωμαρίου Λίτσα Βάμβουρα, που διατυπώνοντας τις συγχαρητήριες ευχές της, ανακοίνωσε πως το δ.σ. των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Πλωμαρίου, του οποίου είναι μέλος αποφάσισε την χορήγηση τεσσάρων υποτροφιών σε ισάριθμους φοιτητές, πλην όμως τα ποσά δεν μπορούν να εκταμιευθούν, λόγω άρνησης του προέδρου ων ΦΙΠ, μητροπολίτη Μυτιλήνης, να υπογράψει την απόφαση. Προέτρεψε μάλιστα τους παρόντες να αποστείλουν σχετική επιστολή στον μητροπολίτη, καλώντας τον να μεταβάλει θέση.

Στο τέλος τα δώρα της ΛΕΣΧΗΣ  στους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες,  που αποτελούνταν από βιβλία, επέδωσαν εκτός από τους ομιλητές ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας του Σωματείου  Γιώργος Φωτεινός και Γιάννης Λαγουτάρης, ο διευθυντής ΓΕΛ Γρηγόρης Καλδέλης και η διευθύντρια του Γυμνασίου Μαρία Γεωργοπούλου, οι καθηγητές Ζαχαρώ Καλακώνη και Στρατής Μιχαλέλλης και ο Παντελής Πατερέλης.


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ