Στην Χαλκίδα από την Μυτιλήνη τα ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Η Χαλκίδα θα υποδεχθεί τα ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλήνη

Η τελετή υποδοχής των Ιερών Λειψάνων, θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στις 18:00 το απόγευμα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Τα Ιερά Λείψανα των Νεομαρτύρων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, φυλάσσονται στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Λέσβο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος θα τελεστεί. 

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό η Θεία Λειτουργία στην οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκείνη την ημέρα συμπληρώνει δεκαέξι χρόνια από την ημέρα της Ενθρονίσεώς του στην Καθέδρα της Ιεράς μας Μητροπόλεως (12.1.2002). 



Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας – Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος. 

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει για προσκύνημα έως το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου 2018, ενώ ο Ιερός Ναός όλες αυτές τις ημέρες θα παραμένει καθημερινά ανοικτός από τις 7.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ και θα τελούνται συνεχώς Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Πηγή eviaportal.gr