5.160€ από τον Δήμο για την Γαλάζια Σημαία σε 12 παραλίες της Λέσβου - Κατατέθηκε ο φάκελος στο Διεθνές Πρόγραμμα "Γαλάζια Σημαία"

12 παραλίες του δήμου Λέσβου διεκδικούν φέτος Γαλάζιες Σημαίες, καθώς ήδη έχουν κατατεθεί οι φάκελοι υποψηφιότητας από το δήμο.

Ο Δήμος Λέσβου, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ολοκληρωμένη ανάδειξη της τουριστικής του ταυτότητας, προχώρησε στην κατάθεση 12 φακέλων υποψηφίων παραλιών για το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες»

Το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» στην Ελλάδα παρακολουθείται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και με τα χρόνια έχει εξελιχθεί σε μία άκρως απαιτητική διαδικασία που στόχο έχει να αναδείξει -με αυστηρά κριτήρια- τις ποιοτικότερες επιλογές των επισκεπτών των ελληνικών παραλιών



Ο Δήμος Λέσβου ευελπιστεί να λάβει τη βράβευση της «Γαλάζιας Σημαίας 2018» και για τις 12 υποψήφιες παραλίες του.

Αναλυτικά οι υποψήφιες παραλίες σύμφωνα με την ανάρτηση του Δήμου Λέσβου το ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι:

*Δημ. Ενότητα Μήθυμνας

–Μόλυβος, Εφταλού, Κάγια

*Δημ. Ενότητα Πλωμαρίου

– Άγιος Ισίδωρος

*Δημ. Ενότητα Πολιχνίτου

-Bατερά, Νυφίδα

 *Δημ. Ενότητα Λ. Θερμής

– Κανόνι Θερμής

*Δημ. Ενότητα Πέτρας

– Άναξος, Πέτρα

*Δημ. Ενότητα Μυτιλήνης

–Τσαμάκια, Χαραμίδα

*Δημ. Ενότητα Ερεσού Αντίσσης

– Σκάλα Ερεσού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρυσι ο δήμος είχε λάβει 11 γαλάζιες σημαίες και συγκεκριμένα για τις παραλίες : Τσαμάκια, Σκάλα Ερεσού, Εφταλού/Άγ. Ανάργυροι, Κάγια, Αγ. Ισίδωρος, Μόλυβος, Βατερά, Κανόνι Θέρμης, Άναξος, Πέτρα, Νυφίδα

Αναλυτικά η απόφαση του Δήμου Λέσβου που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

Έγκριση δαπάνης για συνδρομή στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΝΕΙ

τη δαπάνη συνολικού ποσού €5.160,00 σε βάρος του ΚΑ 00.6453.0002 με τίτλο «ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Δήμου Λέσβου ο.ε. 2018, για την καταβολή στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ της συνδρομής του Δήμου Λέσβου ως μέλους του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» για το έτος 2018 και η οποία αντιστοιχεί σε €430,00 για κάθε Ακτή του Δήμου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα, ήτοι: *Δημ. Ενότητα Μήθυμνας –Μόλυβος, Εφταλού, Κάγια *Δημ. Ενότητα Πλωμαρίου – Άγιος Ισίδωρος *Δημ. Ενότητα Πολιχνίτου-Bατερά, Νυφίδα *Δημ. Ενότητα Λ. Θερμής – Κανόνι Θερμής *Δημ. Ενότητα Πέτρας – Άναξος, Πέτρα *Δημ. Ενότητα Μυτιλήνης –Τσαμάκια-Χαραμίδα *Δημ. Ενότητα Ερεσού Αντίσσης – Σκάλα Ερεσού. Ø

Η ανάθεση γίνεται στην προαναφερόμενη εταιρεία λόγω μοναδικότητας στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που να ασχολείται με το πρόγραμμα «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ».

Αναθέτει στους Αντιδημάρχους κ.κ. Καρασάββα Νικόλαο και Τσουπή Παναγιώτη την εκτέλεση του παρόντος και κάθε άλλη περαιτέρω ενέργεια.