4 συλλήψεις μεταναστών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης- Προσπάθησαν να διαφύγουν στην Αθήνα με πλαστά έγγραφα

Σύλληψη τριών (4) ατόμων στον αερολιμένα Μυτιλήνης, για  διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, χθες (08-01-2018) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, τρεις (3) αλλοδαποί  (2 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας 23, 27 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, τρία (3) δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία όπως διακριβώθηκε, άνηκαν σε διαφορετικά αλλοδαπά πρόσωπα.

Κατά τον έλεγχο, προέκυψε επίσης ότι στους προαναφερόμενους αλλοδαπούς είχε επιβληθεί, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσής τους από το νησί της Λέσβου.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.



Επισης συνελήφθη, την 05-01-2018 στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, μία αλλοδαπή, ηλικίας 37 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Συγκεκριμένα, η 37χρονη προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένα διαβατήριο γαλλικών Αρχών, το οποίο όπως διακριβώθηκε άνηκε σε διαφορετικό αλλοδαπό πρόσωπο.
Κατά τον έλεγχο, προέκυψε επίσης ότι στην προαναφερόμενη αλλοδαπή είχε επιβληθεί, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσής της από το νησί της Λέσβου.


Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.