Εκσυγχρονίστηκαν με 310.000€ τα δυο αντλιοστάσια δικτύων αποχέτευσης της Πέτρας (pics)

Ένα σημαντικό έργο για τους κατοίκους της περιοχής και το περιβάλλον υλοποιήθηκε από τον Δήμο Λέσβου στη Δημοτική Κοινότητα Πέτρας.


Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό δυο αντλιοστασίων δικτύων αποχέτευσης της Πέτρας, στην περιοχή του γηπέδου και στην παραλία, προϋπολογισμού 310.344,83 Ευρώ, με ανάδοχο την εταιρία «Δόμηση Αιγαίου Α.Ε.» που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΠΕΡΑΑ. 

Το έργο περιελάμβανε την ανακατασκευή δύο υφιστάμενων αντλιοστασίων λυμάτων και συγκεκριμένα καθαίρεση παλαιών και κατασκευή νέων φρεατίων λυμάτων και οικίσκων, πλήρη αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και εγκατάσταση αυτοματισμών.


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων δικτύων αποχέτευσης της Πέτρας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, για την τουριστική αυτή περιοχή του νησιού μας. Επεσήμανε ότι το έργο αυτό σε συνδυασμό  με τις εργασίες ολοκλήρωσης του συστήματος συλλογής και επεξεργασίας των λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας που θα ακολουθήσει, δίνει λύση στα προβλήματα αποχέτευσης που εμφανίζονταν μέχρι σήμερα στην περιοχή, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, ενώ συμβάλει και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.