Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν χάλασαν την γιορτή- Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του «ΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΗΘΥΜΝΑΣ» (pics)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΗΘΥΜΝΑΣ


Την Κυριακή 14/1/2018 ο κεντρικός δρόμος και το σχολείο της Μήθυμνας γέμισαν από μικρούς και μεγάλους που στο πνεύμα της ανταγωνιστικότητας και του «Ευ Αγωνίζεσθαι» έτρεξαν, έπαιξαν, γέλασαν, κέρδισαν και γιόρτασαν τα 30 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου Γ.Α.Σ.  Ολυμπιάς. Με αγώνες δρόμου και μπάσκετ, μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και τις σπουδαίες επιτυχίες των αθλητών και του Συλλόγου, απονομές και βραβεύσεις.

Παρά το τσουχτερό κρύο οι συμμετοχές των αθλητών ήταν πολλές, όπως πολλά ήταν και τα δρομικά αγωνίσματα: 600μ για μαθητές Δημοτικού, 3000μ βάδην για ενεργούς αλλά και βετεράνους αθλητές, 2000μ για μαθητές Γυμνασίου, 3000μ για μαθητές Λυκείου και 6000μ ανδρών και γυναικών.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Κα. Κατσαρού Μαρία, η οποία ευχαρίστησε όλους τους αθλητές, τους ιδρυτές, τα μέλη του νέου Δ.Σ αλλά και όλους όσους βοήθησαν και βοηθάνε έως και σήμερα τον Σύλλογο. Επεσήμανε πως ο μεγαλύτερος αγώνας είναι εκείνος που γίνεται για τα παιδιά μας. Γιατί ο αθλητισμός είναι παιδεία και προνόμιο όλων των παιδιών. Και παρότρυνε τους αρμόδιους να περάσουν από τα λόγια στην πράξη και να γίνει επιτέλους το γήπεδο Μήθυμνας κατάλληλο για τους αθλητές στίβου και ποδοσφαίρου.

Μετά το τέλος των αγώνων δρόμου, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας και ακολούθησαν οι βραβεύσεις παλιών και νέων αθλητών, πρωταθλητών του συλλόγου, αθλητών άλλων συλλόγων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και έχουν προσθέσει το δικό τους λιθαράκι στον λεσβιακό αθλητισμό, φορέων, χορηγών και ανθρώπων που έχουν σταθεί στο πλευρό του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια και τέλος τους ιδρυτές του Συλλόγου Κο Ζορμπά Βαγγέλη, Τιτιρέκη Βασίλη και το 1ο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ακολούθησαν αγώνες μπάσκετ. Ο πρώτος μεταξύ των ακαδημιών της Ολυμπιάδας και του Αρισβαίου Καλλονής που μας τίμησε με την παρουσία του με πολλούς αθλητές. Έπειτα ο αγώνας μεταξύ της πρωταθλήτριας γυναικείας ομάδας του 2003 και της ομάδας του 2017 και στο τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκε ο αγώνας των παλαίμαχων αθλητών μπάσκετ και της ομάδας του 2017.

Οι συμμετοχές των αθλητών ήταν πάρα πολλές, όπως και η συμμετοχή του κόσμου, παλιών αθλητών και νέων φιλάθλων. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Αντιπεριφεριάρχης Βορείου Αιγαίου Κος. Βαλσαμίδης Θεόδωρος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κος. Ταμβακέλλης Μιχαήλ, ο Αντιδήμαρχος Μήθυμνας Κος. Βέρρος Ταξιάρχης, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας Κος. Ανδριώτης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας Κος. Μόλβαλης Νίκος, οι πρώην δήμαρχοι Μήθυμνας  Βατής Δ., Βογιατζής Ελ. και Καραντώνης Στέλιος, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Βατής Γ., ο Πρόεδρος ΕΟΚ Κος. Κουκουνιάς Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου Κος. Δεμερτζής Παναγιώτης, ο Τεχνικός Σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου Κος. Μακαρώνης Στέλιος, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Κριτών Λέσβου Κος Καρακωνσταντής, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κα. Μαριγλή Ελένη, ο Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αρίων Μήθυμνας Κος Σαπουνάς Νίκος.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Λέσβου, τη Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΚ, τον ΣΕΔ Καλαθοσφαίρισης, τους Κριτές Λέσβου, το Χαμόγελο του Παιδιού, την ΕΟΔ. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας και τους φωτογράφους για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό (Eleonora Pouwels, Δημήτρης Μουρατίδης, Νίκος Παλαιολόγου, Ervis Zika, Αφροδίτη Βατή). Χωρίς την πολύτιμη συμβολή όλων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τόσο επιτυχία η εκδήλωση.


Οι εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας θα συνεχιστούν, όπως και οι προσπάθειες να επικεντρωθούνε όλοι στη λύση για την ανακατασκευή του γηπέδου στη Μήθυμνα, που είναι επιτακτική ανάγκη για όλα τα  ενεργά σωματεία, όχι μόνο της Μήθυμνας αλλά και όλου του βορείου τμήματος του νησιού.