2η δράση “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ” από το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης (PICS)

Τα παιδιά με πολύ προσοχή  παρακολούθησαν την επίδειξη αλλά και τις οδηγίες που δόθηκαν από τα μέλη των ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ


Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης μετέχοντας σε δράσεις ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού πραγματοποίησε συνάντηση με τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ  με σκοπό την εκπαίδευση παροχής ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ στο χώρο των εκπαιδευτικών μονάδων.

Συγκεκριμένα στην πρώτη φάση του προγράμματος αριθμός μαθητών από το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης έλαβε μέρος σε εκπαίδευση από  στελέχη των εθελοντών διασωστών  της πόλης μας .ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ  επισκέφτηκαν το 5o Γυμνάσιο Μυτιλήνης και εκπαίδευσαν τα παιδιά σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών στο Σχολείο, στην εκπνοή του 2017.

Τα παιδιά με πολύ προσοχή  παρακολούθησαν την επίδειξη αλλά και τις οδηγίες που δόθηκαν από τα μέλη των ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ  και στην συνέχεια πήραν μέρος στις ασκήσεις που έγιναν, και αφορούσαν περιπτώσεις διάσωσης σε περίπτωση ατυχημάτων και άλλων  κινδύνων. Μετά την ολοκλήρωση  του προγράμματος θα μεταφέρουν την εμπειρία τους σε μικρότερης ηλικίας παιδιά ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο εθελοντών διασωστών στα Σχολεία.

Η  συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ στο οποίο μετέχει το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης για  δεύτερη συνεχή χρονιά.


Ευχαριστούμε τα μέλη της ομάδας που μας εκπαίδευσαν και ευελπιστούμε σε νέα συνεργασία