Αυτά είναι τα πρόσωπα του 2017 στην Λέσβο: Γ. Κλάβας, Δ. Σουρλάγκας και Ζ. Δημάκης -Όλα τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης του LesvosPost

Έληξε στις 00:00 τα μεσάνυχτα σήμερα η δημοσκόπηση του LesvosPost.com για το κορυφαίο πρόσωπο του 2017 στην Λέσβο

Αποχαιρετώντας το 2017 κάνουμε ένα απολογισμό της χρονιάς, διαλέγοντας κάποια από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν από την Λέσβο για τις δράσεις τους, τις επιχειρηματικές τους κινήσεις, την προσφορά τους, το ήθος τους, τα ταλέντα και τις γνώσεις τους.

Άτομα που κατάφεραν να ξεχωρίσουν εκτός Λέσβου, που δημιούργησαν και ενέπνευσαν στην Λέσβο και που πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις διεθνώς βρίσκονται στην παρακάτω λίστα.

Σίγουρα δεν έχουμε γράψει πολλούς που θα έπρεπε να αναφέρονται στην εν λόγω λίστα, αλλά είναι δύσκολο να βάλεις όλες τις προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε ένα αφιέρωμα! Δείτε, λοιπόν, τα πρόσωπα του 2017 από τη Λέσβο στη λίστα που παρουσιάζουμε παρακάτω:
Γιώργος Κλάβας (Αθλητής), Δημήτρης Σουρλαγκας (επιχειρηματίας), Ζήσης Δημάκης (επιχειρηματίας), Πραξιτέλης Βουρος (Αθλητης), Σπύρος Γαληνός (Δήμαρχος Λέσβου), Γιώργος Καραβατακης (επιχειρηματίας), Παναγιώτης Χατζηγεωργίου (Τραγουδιστής), Στράτος Καραλης (Τραγουδιστής), Πέτρος Λαέρτης (Τραγουδιστής), Γιάννης Μουζαλας (Υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής), Βασίλης Πανταζης (επιχειρηματίας), Σταμάτης Μαλελης (Δημοσιογράφος), Γιώργος Παλλης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου), Γιώργος Κατζανος (Αντιδήμαρχος Λέσβου), Γιώργος Μανουσος (Αθλητής), Αναστασία Αντωνελλη (Αντιδήμαρχος Λέσβου), Σταύρος Ψαρόπουλος (Πρόεδρος ΕΠΣΛ), Χριστιάνα Καλογήρου (Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου), Νίκος Μιχαλακης (Πρώην πρόεδρος ΑΕΛ Καλλονής)

Τα πρόσωπα της χρονιάς στην Λέσβο

Σε 1 ημέρα το 2017 θα αποτελέσει παρελθόν.

Κάθε άνθρωπος ακολουθείται από έναν μύθο.

Άλλοι έχουν την προσωπικότητά τους, άλλοι τα επιτεύγματά τους, και άλλοι, αυτό το… «κάτι» που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους υπολοίπους. Είναι αυτοί που θα θυμάσαι για καιρό είτε τους έχεις γνωρίσει είτε όχι. Αυτά τα άτομα αξίζουν να θεωρούνται Πρόσωπα της Χρονιάς.

Έτσι λοιπόν και εμείς στο lesvospost.com καθίσαμε, συζητήσαμε και δημιουργήσαμε μία λίστα με προσωπικότητες τις οποίες γνωρίσαμε ή συνεχίσαμε να γνωρίζουμε την χρονιά που μας πέρασε με απώτερο σκοπό να καταλήξουμε στον έναν που αξίζει να αναγορευτεί. 

Πρόσωπα που κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας για πολύ ή για λίγο από την πολιτική, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την καθημερινότητά μας. Ένα πολύ μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα ανθρώπων που οι χειρισμοί τους καθορίζουν τη ζωή μας. Άτομα που μας δίδαξαν για άλλη μια φορά το αθλητικό ιδεώδες. Καλλιτέχνες αλλά και επιχειρηματίες που μας έδειξαν τι σημαίνει να… δημιουργείς και να μεγαλουργείς.

Ποιά όμως από τις 19 αυτές προσωπικότητες αποτελεί για εσάς αλλά και για εμάς – γιατί και εμείς ψηφίσαμε - το κορυφαίο πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει;   

Η δημοσκόπηση/ερεύνα μας διήρκεσε απο 26 Δεκεμβρίου στις 11:30 έως 30 Δεκεμβρίου 2017 στις 00:00

Στην μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση του LesvosPost ψήφησαν 1.499 φίλοι και αναγνώστες του LesvosPost.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δημοσκόπηση αυτή δεν έγινε με επιστημονικά κριτήρια αφορά τους αναγνώστες του lesvospost.com που επέλεξαν να ψηφίσουν και φυσικά σε καμιά των περιπτώσεων δεν μπορεί να υπολογιστεί σαν εργαλείο, για την αποκομιδή ασφαλών συμπερασμάτων. Εφαρμόστηκε block ip / cookies 7 ημερών. 

Στην μεγάλη δημοσκόπηση του LesvosPost.com ξεχώρισαν 2 άτομα που για λίγους ψήφους κέρδισε ο ένας..

Από την Τρίτη 26/12 που ξεκίνησε η δημοσκόπηση έως και το Σάββατο τα μεσάνυχτα που έληξε αυτοί οι δυο έδιναν μάχη για την πρωτιά…

Πρόσωπο της Χρονιάς για την συνολική του επίδραση στην χρονιά που μας αποχαιρετά EINAI σύμφωνα με το αναγνωστικό κοινό του LesvosPost ο Γιώργος Κλάβας.

Ο Γιώργος Κλαβας κέρδισε συγκεντρώνοντας το 29,89% των διαδικτυακών ψήφων. (448 ψήφους)

Τερμάτισε μάλιστα τo Σάββατο τα μεσάνυχτα, όποτε και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε, με μικρή διαφορά από τον 2ο Δημήτρη Σουρλαγκα που βρισκόταν στο κατόπι του ο οποίος τερμάτισε με 27,28%  (409 ψήφους) και 3ο τον Ζήση Δημάκη ο οποίος τερμάτισε με 8,47% (127 ψήφους)

Ας δούμε αναλυτικά τους 3 πρώτους κορυφαίους της χρονιάς που φεύγει:

1ος Γιώργος Κλάβας 29,89% (448 ψήφους)

Ο 17χρονος Μυτιληνιός αθλητής Γιώργος Κλάβας τερμάτισε στην 1η θέση με 448 ψήφους και ποσοστό 29,89%

Ο 17χρονος Μυτιληνιός αθλητής Γιώργος Κλάβας,  με προπονητή τον Γιώργο Βατζάκα  από την Ακαδημία Kung Fu Βορείου Αιγαίου, πριν από λίγους μήνες κατέκτησε το  Αργυρό Μετάλλιο στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακό Kung Fu, που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα.

Σοο   7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακό Kung Fu  που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Emeishan της Κίνας γίνεται κάθε δύο χρόνια στην Άπω Ανατολή,  με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών. Φέτος πήραν μέρος περίπου 4.000 αθλητές από 36 χώρες.

Αν και από μια επαρχιακή πόλη, ο νεαρός αθλητής χάρη στην αγάπη του για το άθλημα και τη σκληρή δουλειά με τη βοήθεια των γονιών και του δασκάλου του , κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στην τέχνη του Κουνγκ Φου που διδάσκει τις αξίες της άμιλλας, της ομαδικότητας, του σεβασμού, της πειθαρχίας και της αυτοσυγκέντρωσης. 

Έπειτα από αρκετούς μήνες προετοιμασίας και σκληρής προσπάθειας, ο Γεώργιος Κλάβας, κάτοχος μαύρης ζώνης και ενεργός αθλητής της Ακαδημίας, κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από μία κατηγορία 19 αθλητών. Με την τελική του βαθμολογία να αγγίζει το 8.92 , ο 17χρονος αθλητής δεν κατάφερε μόνο να ανέβει στο 2ο βάθρο και να φορέσει το ασημένιο μετάλλιο, αλλά και να κάνει περήφανους όλους τους απανταχού Έλληνες, καθώς και το νησί του. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικονομικές δυσκολίες που ανάγκασαν τους αθλητές να ταξιδέψουν χωρίς το προπονητή τους, δεν αποτέλεσαν σοβαρό εμπόδιο, αφού ο Γιώργος πανηγύρισε παρέα με τη γαλανόλευκη, τη διάκρισή του. Ακόμη, πηγή της επιτυχίας του ήταν η βοήθεια και στήριξη που έλαβε από τους γονείς του για το υπερπόντιο αυτό ταξίδι, η σκληρή δουλειά που  κατέβαλε ο Δάσκαλος και προπονητής του Γεώργιος Βατζάκας, καθώς και η στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου για να εκπροσωπηθεί η ελληνική αποστολή.

2ος Δημήτρης Σουρλάγκας 27,28% (409 ψήφους)

Ο γνωστός και αγαπητός επιχειρηματίας ιδιοκτήτης του γνωστού καφέ Marush Blanc στην προκυμαία Μυτιλήνης εδώ και 22 χρόνια Δημήτρης Σουρλαγκας τερμάτισε στην 2η θέση με 409 ψήφους και ποσοστό 27,28%

Ο γνωστός επιχειρηματίας εδώ και 22 χρόνια κραταει συντρόφια χιλιάδες κόσμου από την Λέσβο και όχι μόνο τις ημέρες και νύχτες. Το γνωστό καφέ που καθημερινά μας εκπλήσσει με πολλά event και live με καλλιτέχνες συνεχίζει να είναι ένα από τα κορυφαία καφέ της Λέσβου χάρις τον ιδιοκτήτη του Δημήτρη Σουρλάγκα όπου εκείνος ακούραστος είναι πάντα εκεί να καλωσορίσει τους θαμώνες να βοηθήσει τους φτωχούς της πόλης μας και να μας κάνει να γελάσουμε με τα αστεία του… Ο Δημήτρης Σουρλαγας εκτός από το Marush Blanc, παλιότερα ήταν συνιδιοκτήτης στην δημοτική Πλαζ Τσαμακια με μεγάλη επιτυχία ενώ ασχολείται και με το Moto Cross.

3ος Ζήσης Δημάκης 8,47% (127 ψήφους)

Ο γνωστός επιχειρηματίας, dj, πρώην ποδοσφαιριστής κ.α… Ζήσης Δημάκης τερμάτισε στην 3η θέση με 127 ψήφους και ποσοστό 8,47%.

Ο γνωστός πολυτάλαντος επιχειρηματίας συνιδιοκτήτης στα ποιο επιτυχημένα café-bar DimZi στην Αγιασο και Qween στην Προκυμαία Μυτιλήνης εδώ και πολλά χρόνια είναι ένας από τους ποιο δραστήριους ιδιοκτήτες café-bar στην Λέσβο. Τι να πρώτο πούμε για το Qween που κατάφερε μέσα σε 1,5 χρόνο να γίνει ένα από τα ποιο πολυσύχναστα καφε της Μυτιλήνης με τα edvent να διαδέχονται το ένα μετα το άλλο, γνωστοί καλλιτέχνες που στο άκουσμα τους μας πιάνει ανατριχίλα έχουν έρθει στο Qween για να τραγουδήσουν, γνωστοί dj , γνωστά πάρτι και όλα αυτά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα… Φυσικά δεν ξεχνάμε και την ιδέα να ανοίξουν ταράτσα πάνω από το Qween με αποτέλεσμα να γίνει ο ΝΟ1 προορισμός του καλοκαιριού που μας πέρασε.

Για το DimZi δεν έχουμε να πούμε πολλά καθως εδώ και χρόνια κρατάει συντρόφια τους νεαρούς της Αγιασου και των γύρω περιοχών, με αποκορύφωμα παραμονές της Παναγίας να είναι το στέκι χιλιάδων επισκεπτών που θέλουν να διασκεδάσουν τις βραδινές ώρες μετά το προσκύνημα…  Ο Ζήσης Δημάκης εκτός από το QWEEN και το DimZi, παίζει μουσική στα 2 καταστήματα του ενώ ασχολείται και με το DRIFT.




Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και για τους 19 υποψηφίους:


ΟΝΟΜΑΤΑ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΑ
Γιώργος Κλάβας (Αθλητής)
448
29.89%
Δημήτρης Σουρλαγκας (επιχειρηματίας)
409
27.28%
Ζήσης Δημάκης (επιχειρηματίας)
127
8.47%
Πραξιτέλης Βουρος (Αθλητης)
105
7%
Σπύρος Γαληνός (Δήμαρχος Λέσβου)
91
6.07%
Γιώργος Καραβατακης (επιχειρηματίας)
68
4.54%
Παναγιώτης Χατζηγεωργίου (Τραγουδιστής)
55
3.67%
Στράτος Καραλης (Τραγουδιστής)
35
2.33%
Πέτρος Λαέρτης (Τραγουδιστής)
22
1.47%
Γιάννης Μουζαλας (Υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής)
18
1.2%
Βασίλης Πανταζης (επιχειρηματίας)
18
1.2%
Σταμάτης Μαλελης (Δημοσιογράφος)
17
1.13%
Γιώργος Παλλης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου)
16
1.07%
Γιώργος Κατζανος (Αντιδήμαρχος Λέσβου)
16
1.07%
Γιώργος Μανουσος (Αθλητής)
16
1.07%
Αναστασία Αντωνελλη (Αντιδήμαρχος Λέσβου)
15
1%
Σταύρος Ψαρόπουλος (Πρόεδρος ΕΠΣΛ)
9
0.6%
Χριστιάνα Καλογήρου (Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου)
7
0.47%
Νίκος Μιχαλακης (Πρώην πρόεδρος ΑΕΛ Καλλονής)
7
0.47%



Οι απαντήσεις σας αποτυπώνουν μέρος της κοινής γνώμης .

Η δημοσκόπηση αυτή δεν έγινε με επιστημονικά κριτήρια και φυσικά σε καμμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να υπολογιστεί σαν εργαλείο, για την αποκομιδή ασφαλών συμπερασμάτων. Τα αποτελέσματα αφορούν τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας η αυτών που επέλεξαν να ψηφίσουν. Εφαρμόστηκε block ip / cookies 7 ημερών.