Μια αληθινή είδηση με βανδαλισμούς σε αυτοκίνητο πολίτη γίνεται «fake news» σε εφημερίδα της Λέσβου- Όλα τα στοιχεία

Με μεγάλη έκπληξη σήμερα διαβάσαμε σε ολοσέλιδο εφημερίδας της Λέσβου για την είδηση-καταγγελία που βάλαμε με τίτλο «Μετανάστες κατέστρεψαν αυτοκίνητο μέσα στο παρκινγκ στο εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης- ΦΩΤΟ ΣΟΚ»

Διαβάστε την επιστολή ανακοίνωση του κ Ι. Ζωακη και παρακάτω δείτε και την δική μας επίσημη θέση..

Αναλυτικά η επώνυμη ανακοίνωση-επιστολή του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου:

Ανοιχτή Επιστολή προς την καθημερινή Εφημερίδα …….. - Εκδότες με έδρα την Μυτιλήνη - Νομού Λέσβου !!!...

Κύριοι....

Σήμερα πληροφορήθηκα από γνωστό μου πρόσωπο , αλλά και από πολλά τηλεφωνήματα φίλων μου ότι προσωπική μου ανάρτηση , σε μέσον Μαζικής Δικτύωσης ( Facebook ) , στο προσωπικό μου προφίλ , την 30 Νοε 2017 , απασχόλησε εσας και το προσωπικό σας με αποτέλεσμα να αρθρογραφήσετε σήμερα 07 Δεκ 2017 στην εφημερίδα σας και επι του θέματος της ανάρτησης μου !!!!

Η δημοσίευση της εφημερίδας 
Μετά από αυτό ( το άρθρο σας - επισυνάπτω φωτογραφίες ) , θεωρώ υποχρέωση μου να σας ενημερώσω και ίσως βοηθήσω να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους , με τα παρακάτω :

1ον. Χρησιμοποιήσατε φωτογραφικό υλικό και κείμενο από προσωπική σελίδα χωρίς την έγκρισή μου !! ναι μεν η ανάρτηση μου είναι δημόσια αλλά εσείς την χρησιμοποιήσατε σε εμπορικό έντυπο ( έχω την εντύπωση ότι η αγορά της εφημερίδα σας έχει αντίτιμο και δεν διανέμετε δωρεάν ).

2ον. Το ότι διαγράψατε το όνομά μου από το άρθρο σας δεν καλύπτει την ανωνυμία μου ουδόλως , για τον λόγο ότι οι 615 κοινοποιήσεις της ανάρτησής μου ,, στατιστικώς μετατρέπονται στους 200.000 και πλέον αναγνώστες μερικές δεκάδες εκ των οποίων είναι φίλοι μου ή γνωστοί μου ή συγγενείς απ' όλη την Ελλάδα !!! Πολλοί εξ αυτών είναι και αναγνώστες του εντύπου σας , οπότε ....''Ηλίου φαεινότερων ''' !!!!

3ον. Το άρθρο σας εκτός του ότι με θίγει άμεσα με εμπλέκει και σε ιντερνετική διαμάχη μεταξύ ημών και άλλης ιστοσελίδας την οποία μέχρι σήμερα αγνοούσα !!! Κατόπιν των παραπάνω σας δηλώνω τα εξής :

Άπαντα τα αναγραφόμενα στην ανάρτησή μου είναι αληθή και ακριβή .

Και επιπρόσθετα ....Όντως δεν υπέβαλα μήνυση εναντίον του συλληφθέντα αλλοδαπού ( Αλγερινός όπως μου είπε η αστυνομία και στερούμενος εγγράφων - ετυμολογικά ...λάθρα εισελθών στην χώρα ) . θα ήταν παράλογο από μέρους μου να μηνύσω αυτόν τον άνθρωπο !!! Με ποιόν σκοπό ?? Να μου αποκαταστήσει την ζημιά ?? Αυτός δεν είχε παπούτσια σχεδόν στα πόδια του !!! Ίσως για να τον εκδικηθώ ??? Τέτοια προσόντα καλώς ή κακώς δεν διαθέτω !!! Απλώς όταν με ρώτησαν οι αστυνομικοί τι να τον κάνουν , απάντησα ; '' ταΐστε τον , κοιμήστε τον κι ...αφήστε τον . Η ζημιά μου έγινε και πίσω δεν γυρνάει '' επί λέξη !!!!

Μετά όμως το σημερινό άρθρο σας με αναγκάσατε και για αποκατάσταση της αλήθειας να υποβάλλω μήνυση κατ' αγνώστων πλέον ( Αφού είχε παρέλθει ο χρόνος αυτοφώρου και ο συλληφθεις είχε αφεθεί ελεύθερος με την παρότρυνσή μου βεβαίως ) .

Η μήνυση κατατέθηκε στο αστ. Τμήμα Ασφαλείας Μυτιλήνης στην κα Ανθυπαστυνόμο Σ. Α ( τα στοιχεία της και με την άδειά της στην διάθεσή σας ) . Στην ίδια αστυνομικό έγινε η προσαγωγή του αλλοδαπού την 30 Νοε 2017 μετά την σύλληψή του από μένα και την παράδοση του σε άνδρες του τμ. ασφαλείας . ( και αυτά τα ονόματα των οργάνων στην διάθεσή σας ).

Η παραπάνω αξιωματικός της αστυνομίας , και θυμόταν το συμβάν και προς τιμή της , το επανέλαβε παρουσία του κ. Γεωργίου Στεφάνου που είχα μαζί μου ως μάρτυρα !!! ( είναι ο διαχειριστής της ιντερνετικής εφημερίδας Lesvos Post και ο οποίος αναδημοσίευσε την εν λόγω ανάρτηση μου και τον οποίον σήμερα γνώρισα απο κοντά ) !!!

Επιπροσθέτως σας λέω ότι , χθες 4 Δεκ πήγα στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και παρουσία του αξκου υπηρεσίας Κ.Γ ( οπωσδήποτε το όνομα στην διάθεσή σας ) , δήλωσα όλα τα παραπάνω !!!

Σε όλους αυτούς , εξ αρχής δήλωσα και το επαναλαμβάνω , ότι δεν επιθύμησα την δίωξη του δράστη αλλά την συνδρομή τους για την επαναπόκτιση των κλαπέντων εγγράφων του οχήματος . Η ζημιά του οχήματος εκτός του ότι είναι ασύμφορος προς επισκευή ( λόγω παλαιότητάς ) δεν υπάρχει περίπτωση να μου την αποκαταστήσει ο συλληφθείς αλλοδαπός !!!

Η σημερινή κατάθεση μήνυσης 
Η κατατεθείσα σήμερα μήνυση έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου  ... 1019/26/1373 και την υπέβαλα μόνο εξ ανάγκης από το άρθρο σας και σε καμιά περίπτωση από ιδιοτέλεια ή εκδικητικό μένος προς οποιονδήποτε !!!! Κύριοι .....κατόπιν όλων των παραπάνω και ....ΕΠΕΙΔΗ έχω υπηρετήσει σε αυτόν τον τόπο (νήσος Λέσβος ) 22 χρόνια ως αξιωματικός του Ε.Σ και ως εκ τουτου είμαι γνωστός σε πολλούς πολίτες που με τιμούν με την φιλία τους ΕΠΕΙΔΗ το άρθρο σας εμμέσως ( σβήσατε το όνομά μου ) αλλά σαφώς ( αναφέρθηκαν οι λόγοι παραπάνω που δικαιολογούν νομικά το '' σαφώς ) με προσβάλει ηθικά ως άτομο και ως Αξκο ε.α αλλά προσβάλει και την οικογένειά μου ........Ζητώ και κατ απαίτηση του Νόμου περί ηθικής προσβολής και συκοφαντίας μέσω του Τύπου , την αποκατάσταση της αληθείας μέσω του εντύπου σας και στην ίδια θέση με το επίμαχο άρθρο σας όπως ο Νόμος ορίζει !!!

Ελπίζω η ευαισθησία που πιστεύω ότι έχετε να αντιμετωπίσει το αίτημά μου όπως πρέπει και να αποκαταστήσετε την αλήθεια εντος 5 ημερών σε επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας !!!

Οπωσδήποτε επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου επ αυτών .

Σας ενημερώνω δε ότι αντίγραφο της παρούσης θα κοινοποιήσω σε αλλα τοπικά ΄και όχι μόνο έντυπα προς ενημέρωση ως αναφέρετο δικαίωμά μου ως Έλλην πολίτης !!!!

Σας ευχαριστώ Ιωάννης Σ. Ζωάκης
Αξκος ε.α !!!!!

Υ.Γ Αν ο ή η ρεπόρτερ του άρθρου σας είχε κάνει τον κόπο να πάει μεχρι την Αστυνομία και να ερευνήσει σε βάθος πριν αρθρογραφήσει , δεν θα είμαστε τώρα σ' αυτήν την θέση να....αλληλογραφούμε!!! Αλλά αυτό είναι θέμα που αφορά ΕΣΑΣ και μόνο !!! Εμένα , ένα απλό ....'' συγνώμη '' , μου αρκεί !!!!!

Σχόλιο LesvosPost.com

Στεφάνου Γεώργιος (Δημοσιογράφος-Δ/ντης LesvosPost.com)

Η εφημερίδα ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί το lesvospost (χωρίς να αναφέρει όνομα) για την αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, μάλιστα κάνει αναφορά και λέει «μια ιστοσελίδα που παίρνει χρήματα από επιχειρηματίες του νησιού για να διαφημίζονται, εν τέλει προβάλλοντας αμφιβόλου ποιότητας και εγκυρότητας «ειδήσεις».»

Είναι γνωστό το μένος και μίσος της συγκεκριμένης εφημερίδας προς τον Δ/ντη του LesvosPost.com Στεφάνου Γεώργιο τα 5 χρόνια λειτουργιάς του LesvosPost

Είναι η μοναδική εφημερίδα που τα 5 χρόνια λειτουργιάς μας έχει ασχοληθεί πάρα πολλές φορές με δικες μας ειδήσεις αλλά και γενικά με το lesvospost… Πάντα με την γνωστή καραμέλα «Παραδημοσιογραφια» και λειτουργώντας σαν άλλοι «Ταδοπουλοι»

Και να πάμε στο θέμα μας.. Σήμερα μετά και από το συγκεκριμένο άρθρο ο δ/ντης του lesvospost.com Στεφάνου Γεώργιος μαζί με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου κ Ι. Ζωακη μετέβηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Λέσβου και συγκεκριμένα στο τμήμα ασφαλείας που εκείνη την ώρα είχε υπηρεσία η ανθυπαστυνόμος κ Α.Σ.

Η ανθυπαστυνόμος μπροστά στους δυο άνδρες δεν διέψευσε το περιστατικό δηλώνοντας μάλιστα ότι εκείνη ήταν το Σάββατο υπηρεσία όταν έγινε η μεταφορά του νεαρού Αλγερινού αλλά και του κ Ζωακη με σκοπό να διερευνηθεί η υπόθεση βανδαλισμού και κλοπής εγγράφων από σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κ Ζωακη στο εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης.

Δεν είναι ούτε η πρώτη φαντάζομαι ούτε και η τελευταία φορά που ο/η συντάκτης/ τρια του άρθρου στο οποίο αναφέρεται ο παραπάνω πολίτης και θύμα στην προκειμένη περίπτωση της κλοπής, προσπαθεί να διαβάλλει την προσωπική μας ιστοσελίδα και εμάς προσωπικά. Το έχει πράξει και στο παρελθόν χωρίς βέβαια να καταφέρει να το πετύχει. Το ζητούμενο βέβαια με τον/ην συγκεκριμένου/η συντάκτη/ τρια δεν είναι η δημοσιογραφική ιδεολογία, για την οποία δεν δεχόμαστε από εκείνη/ ον μαθήματα, αλλά η ιδεολογική της/ του θέση που έχει ταυτιστεί με την δημοσιογραφία. Η συντάκτρια/ης έχει προφανώς μπερδέψει τα προσωπικά της/ του πιστεύω, τις προσωπικές τις/ του αντιλήψεις και τα πολιτικά της/του ιδεώδη, με την δημοσιογραφία, προσπαθώντας να περάσει στους αναγνώστες, την δική της/του αλήθεια, την δική της/του θέση και την δική της/του άποψη, αδιαφορώντας αν όλα αυτά προσκρούουν στους κανόνες της ενημέρωσης.

Δυστυχώς ο/η συντάκτης/ τρια έχει βρει μέσα από την συγκεκριμένη εφημερίδα  πεδίο δόξης λαμπρό για να περάσει την δική της/του θέση και όχι αυτή της δημοσιογράφου που θα έπρεπε να είναι η υπεράσπιση της αλήθειας. Δεν ασκεί δημοσιογραφία, αλλά μέσω της δημοσιογραφίας προσπαθεί να περάσει τα δικά του/ης μηνύματα. Και αυτό είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί αν ανατρέξει κανείς να διαβάσει τα άρθρα του/ης. Ευτυχώς όμως η κοινωνίας μας είναι μικρή και μπορεί εύκολα και γρήγορα να αντιλαμβάνεται το ποιόν του καθενός, κατατάσσοντας του εκεί που του αρμόζει. Δεν μας απασχολεί προσωπικά ως Lesvos Post τι προσπαθεί να αποδείξει η συντάκτης/ τρια του κειμένου.

Δεν μας απασχολεί ο «πόλεμος» που κάνει σε μας και σε όσους δεν τους αρέσει η κατάσταση αυτή που βιώνουμε.

Εδώ δεν απασχολεί τους εργοδότες της/ ου, οι οποίοι αν δεν το έχουν ήδη αντιληφθεί, έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας τους για το οποίο μπορούσαν να υπερηφανεύονται μέχρι και πριν λίγους μήνες. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με την κυρία. / κύριο, ας ασχοληθούν αυτοί που θίγονται πλέον από εκείνη σε επαγγελματικό επίπεδο. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας, καταγγράφοντας όλα τα γεγονότα, είτε είναι υπέρ είτε είναι κατά των μεταναστών, με γνώμονα τις αρχές της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και όχι με βάση την προσωπική μας αλληλεγγύη…

Από εδώ και πέρα σε κάθε αρνητικό δημοσίευμα εναντίον έμενα και του lesvospost  το λογο θα έχει η δικαιοσύνη και τα αρμόδια δικαστικά όργανα…

Στεφάνου Γεώργιος 
Δημοσιογράφος-Δ/ντης LesvosPost.com