Κοινή δήλωση Μ. Βαρβιτσιώτη & Χ. Αθανασίου : «κ Μουζαλα πρέπει να θρηνήσουμε επιπλέον νεκρούς, για να πράξετε επιτέλους τα αυτονόητα»

Κοινή δήλωση Μ. Βαρβιτσιώτη & Χ. Αθανασίου


Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη Μόρια Λέσβου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ρωτάμε ευθέως τον κ. Μουζάλα: Πρέπει να θρηνήσουμε  επιπλέον νεκρούς, για να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα;»

Πλήρης Δήλωση

«Τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Μόρια της Λέσβου επιβεβαιώνουν ότι στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών επικρατεί απόλυτο χάος, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί ως θεατής όσα εκτυλίσσονται καθημερινά έχοντας αποτύχει πλήρως στη διαχείριση κάθε πτυχής αυτού του πολυδιάστατου προβλήματος:  
Είναι  ανίκανη να επιβάλλει την τάξη στα hot-spots και αδυνατεί  να εμφυσήσει το αίσθημα ασφάλειας στου κατοίκους της Λέσβου.
Δεν  μπορεί να διασφαλίσει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης για όσους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά.
Αρνείται -εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της- να ελέγξει όσους περνούν ανενόχλητοι το κατώφλι της χώρας.


Και κυρίως συνεχίζει να απορρίπτει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών. Ρωτάμε ευθέως τον κ. Μουζάλα: Πρέπει να θρηνήσουμε  επιπλέον νεκρούς, για να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα;».