Σε Φ. Γεννηματά και Χ. Σταϊκούρα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Σε Φ. Γεννηματά και  Χ. Σταϊκούρα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, οι Δήμαρχοι, Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος και ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, συναντήθηκαν σήμερα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να της εκθέσουν τους λόγους της αναγκαιότητας  διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Στη συνάντηση αυτή η κα. Καλογήρου τόνισε ότι ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι προνόμιο, αλλά το μόνο μέτρο εξισορρόπησης των ανισοτήτων που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα. Αυτό δεν μπορεί να αντισταθμιστεί ούτε με καλές προθέσεις ούτε με κανένα άλλο μέτρο.

«Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα προκαλέσει αλυσίδα αρνητικών συνεπειών επί του συνόλου της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, σε μια περίοδο που την κρισιμότητα της οποίας κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί», είπε η Περιφερειάρχης.

Η κα. Καλογήρου έδωσε στην κα. Γεννηματά την απόφαση του 5ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΠΕ που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017, η οποία περιλαμβάνει το ομόφωνο αίτημα όλων των συνέδρων για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών.   


Ακολούθως, για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Σταϊκούρα.