Έκθεση εικαστικού κοσμήματος και έκθεση λιθογραφίας στην Σαπφώ Art Gallerie -(Σαπφους 3 Μυτιλήνη)-Χορηγός Επικοινωνίας LesvosPost

Η Σαπφώ Art Gallerie θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα  "ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΥ" και "ΕΚΘΕΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΑΣ" από τη συλλογή της γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ.


Χορηγός Επικοινωνίας LesvosPost  media


Η Σαπφώ Art Gallerie παρουσιάζει

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

“ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ”

&

ΕΚΘΕΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΓΚΑΛΕΡΙ ‘‘ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ’’

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Δέσποινα Στεφάνογλου

Εγκαίνια: Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 / Ώρα 17:30

Διάρκεια έκθεσης: 20 Δεκεμβρίου 2017 έως 20 Ιανουαρίου 2018

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 7:30 το βράδυ η έκθεση εικαστικού κοσμήματος  της Βασιλικής Μικροπούλου και η έκθεση λιθογραφίας από τη συλλογή χαρακτικής της γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ (Ηροδότου 5, Κολωνάκι, Αθήνα)  στην Σαπφώ Art Gallerie, Σαπφούς 3 Μυτιλήνη.

Η Βασιλική Μικροπούλου είναι γλύπτρια και σχεδιάστρια κοσμημάτων από την Αθήνα. Σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το έργο της χαρακτηρίζεται από μία δημιουργική σχέση με το υλικό που χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια, το οποίο δεν είναι άλλο από το σύρμα. Το χρωματιστό σύρμα είναι υποαλλεργικό υλικό, υψηλά ανθεκτικό στο σαπούνι, στο νερό, ακόμα και στο white spirit, το οποίο χρησιμοποιεί για να κάνει τα χρώματα να λάμπουν. 
Το «μικροσκοπικό» κόσμημά της εξελίχθηκε από πολλά χρόνια σχεδίασης μεγάλης κλίμακας γλυπτών μελισσών και πεταλούδων. Κυρίως με μέταλλο και σύρμα, κάθε κομμάτι είναι εντελώς  μοναδικό. Ασυνήθιστα, πολύχρωμα, μοντέρνα, γλυπτά, κοσμήματα τέχνης φτιαγμένα από έγχρωμο χάλκινο, ασήμι και 14κ χρυσό σύρμα. Τα κοσμήματα είναι μετατρεπόμενα και μπορούν να φορεθούν με διαφορετικούς τρόπους. Τα βραχιόλια μπορούν να γίνουν σε περιδέραια και αντίστροφα.

Η Βασιλική Μικροπούλου έχει συνεργαστεί με μουσεία (Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Θεσσαλονίκης ) , γκαλερί και καταστήματα. Διατήρησε το δικό της κατάστημα από το 2000 έως το 2002 στην Ιθάκη και από το 2004 έως το 2011 στο κέντρο της Αθήνας προβάλλοντας αποκλειστικά τις δημιουργίες της. Πολλά έργα της δουλειάς της έχουν προβληθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. «… Υφαντά στα πιο απίθανα σχήματα και σχέδια μετατρέπονται σε ηλιοτρόπια, σφαίρες, λουλούδια, σπείρες, φεγγάρια, όλα σε διαφορετικές αποχρώσεις χαλκού, χρυσού και αργυρού. Έντομα έτοιμα να πετάξουν… »

Παράλληλα με την «Έκθεση εικαστικού κοσμήματος» θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση της εξαιρετικά μεγάλης συλλογής λιθογραφιών από καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες που κατέχει η γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ της κ. Όλγας Καρτέρη, που βρίσκεται στην Αθήνα, Ηροδότου 5 Κολωνάκι. Η γκαλερί διατηρεί ένα από τα καλύτερα εργαστήρια χαρακτικής στο χώρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες και ξένους εικαστικούς.


Χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης είναι η LesvosPost media Group