Πυρά δημάρχου Λέσβου κατά Μουζαλα και κυβέρνησης | Ετοιμάζει Παλλεσβιακη κινητοποίηση- Χωρίς εξέδρα επισήμων αύριο στην παρέλαση (vid)

Πραγματοποιήθηκε χτες ένα γεμάτο ένταση έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.


Στροφή 180 μοιρών από το Δήμαρχο Λέσβου, πραγματική ή φαινομενική και οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους υπαγορεύτηκε, θα μας δείξει το μέλλον.

Ο Δήμαρχος Λέσβου τα έβαλε με όλους… Τα έβαλε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.. και με τους υβριστές του facebook

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Εδώ και 3 χρόνια το βάρος του μεταναστευτικού το έχουν ρίξει στους Δημάρχους»

Η Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εν συντομία: 

- Να μην στηθεί εξέδρα στην παρέλαση της 8ης Νοεμβρίου για της απελευθέρωση του νησιού, παρά μόνο 3 καρέκλες για τον διοικητή της 98 ΑΔΤΕ, τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και τον 96χρονο τελευταίο πολεμιστή του Συνδέσμου των θυμάτων και αναπήρων πολέμου.

- Να οργανωθεί απο τον Δήμο Παλλεσβιακή Κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης με κυρίαρχο θέμα την αποσυμφόρηση του νησιού από τους χιλιάδες μετανάστες. Και μάλιστα να περιφρουρηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποκλειστούν τα..."ακραία" στοιχεία και οι..."υβριστές" του facebook.



Τρεις παρατάξεις αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο και η άλλη ψήφισε "κατά", ενώ δυο ανεξάρτητοι σύμβουλοι ψήφισαν "λευκό". Η απόφαση που ετοίμασε το περιβάλλον του δημάρχου πέρασε κατά πλειοψηφία.

Ο κ. Παυλής ζήτησε από τον Δήμαρχο να κατονομάσει τους "υβριστές" του facebook και να προχωρήσει σε μηνύσεις. Ο Δήμαρχος τότε χαρακτήρισε τον κ. Παυλή σαν ασοβαρο και ότι είναι πολύ μικρός σε ηλικία (ή μη) για να διακόπτει αυτόν που έχει τόση ιστορία πίσω του!!!!!

Τελικά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Γαληνού ψήφισαν όλοι υπέρ της πρότασης, ο κ. Γεωργούλας (επικεφαλής της παράταξης "Ο Αλλος δρόμος") ψήφισε κατά, ενώ ο κ. Τζιμής και ο κ. Ακριώτης ψήφισαν λευκό. Ο Δήμαρχος ζήτησε να επισημανθεί η αποχώρηση των άλλων τριών παρατάξεων!

Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους βουλευτές του νησιού να υπογράψουν ΚΟΙΝΗ Δήλωση αποσυμφόρησης του νησιού.

Ο αποκλεισμός λιμανιού και αεροδρομίου που ακούστηκαν στην αρχή απορρίφθηκαν, επειδή θα πλήξουν τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού.

Δείτε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Λέσβου

Βίντεο Γιώργος Παπαδόπουλος