Πλήθος κόσμου και ιερέων είπε το τελευταίο αντίο στον Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Υψηλού Λέσβου (pics)

Η Εξόδιος Ακολουθία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Υψηλού

Εκοιμήθη τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές Δευτέρα 20/11 στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ σε ηλικία 66 ετών o Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Λέσβου ( Μονή Υψηλού ) , Αρχμανδρίτης Ραφαήλ Ιωσηφέλλης.Ο μακαριστός Καθηγούμενος νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας τις τελευταίες 20 μέρες  καθώς είχε διαγνωστεί με οξεία παγκρεατίτιδα.

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλλει σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 στο καθολικό της Μονής. Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομος, παρουσία και του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου και με την συμμετοχή ιερέων και από τις δύο Μητροπόλεις του νησιού. Τον μακαριστό ηγούμενο της Μονής ήρθαν να αποχαιρετήσουν και να τιμήσουν ευσεβείς πιστοί από ολόκληρη την Λέσβο.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Νοέμβριο του 2016 και συγκεκριμένα το Σάββατο 12 Νοεμβρίου είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια και ο ηγούμενος Νικόδημος Παυλοπουλος της Ιεράς Μονής Λειμώνος στην Καλλονή.

Σύμφωνα με πηγές της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου στη θέση του θα τοποθετηθεί ο πατήρ Πρόχορος.