ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Καταιγίδες σαρώνουν την Λέσβο (pics)

Σφοδρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από αστραπόβροντα πλήττουν από αργά το απόγευμα μεγάλο μέρος της Λέσβου προκαλώντας ήδη σοβαρά προβλήματα κυρίως στους δρόμους οι όποιοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια... 


ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, σύμφωνα με πληροφορίες μας… Όπως μας ενημέρωσε ο δήμος Λέσβου ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου έχει τεθεί  ήδη σε κατάσταση ετοιμότητας. 

Να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα

Για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από τα καιρικά φαινόμενα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους γεωγραφικούς Αντιδημάρχους και στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.                           
Με βάση την πορεία του καιρού αλλά και τις ενημερώσεις, ο Δήμος Λέσβου αποφάσισε να ανοίξει το ΚΕΠ Καλλονής έτσι ώστε να τηλεφωνούν όσοι έχουν ανάγκη, αν φυσικά χρειαστεί.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 22533-50220.

Επίσης, μπορούν να μεταβούν πολίτες οι οποίοι ενδεχομένως σπίτι τους να μην έχουν θέρμανση και να θέλουν να κάτσουν εκεί.
                                                                         
Η ποσότητα του νερού είναι τόσο υψηλή που ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα. 

Να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα

Οι συμπολίτες μας, παρακαλούνται όπως στερεώσουν ότι μπορεί να παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους καθώς και  να μην εναποθέτουν έξω από τους κάδους των απορριμμάτων ή στους δρόμους αδρανή ή άλλα υλικά τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την ελεύθερη ροή των υδάτων  της βροχής προς τα φρεάτια ή τα ρέματα.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στο lesvospost.com είδη πολύ δρόμοι έχουν πλημμυρήσει.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε!!!

UPDATE 00:00:


Όλα ήρεμα στην Λέσβο… Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασαν οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το νησί μας από αργά το απόγευμα έως τις 23;00 περίπου.. Σύμφωνα με ενημέρωση το φαινόμενο ευτυχώς, άλλαξε πορεία και υποβαθμίστηκε. Έως τα μεσάνυχτα υπολογίζεται η λήξη του για σήμερα.

ΦΩΤΟ: Στον δρόμο προς Ασωματο Λέσβου..- Paris Moliviatis


Δείτε τα διαδοχικά Post του LesvosPost στην επίσημη σελίδα μας στο facebook