Στον Δήμαρχο Λέσβου ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Fraport κ. Alexander Zinell και στελέχη της εταιρείας

Ο κ. Zinell ενημέρωσε αναλυτικά τον Δήμαρχο για τα σχέδια της Fraport 

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός συναντήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport κ. Alexander Zinell και στελέχη της εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης Κώστα Κατσαρού και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Λέσβου Γρηγόρη Αληγιάννη.

Ο κ. Zinell ενημέρωσε αναλυτικά τον Δήμαρχο για τα σχέδια της Fraport σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης».

Ο κ. Γαληνός επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να υπάρξει η μέγιστη αξιοποίηση του αεροδρομίου της Μυτιλήνης με στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Τόνισε ότι οι παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο πρέπει να ξεκινήσουν όσο γίνεται συντομότερα για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των τουριστών όσο και των κατοίκων του νησιού μας.



Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Zinell να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Fraport και του Δήμου Λέσβου, με στόχο στους σχεδιασμούς της εταιρείας να περιληφθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι στόχοι της τοπικής κοινωνίας στην κατεύθυνση της στήριξης της οικονομίας, της περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων.

Αναφέρθηκε, τέλος στην ανάγκη πληροφόρησης και αμφίδρομης επικοινωνίας σχετικά με την υλοποίηση των παρεμβάσεων αλλά και γενικότερα, αφού το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης αποτελεί ένα σημαντικότατο παράγοντα ανάπτυξης του τόπου μας.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τον Δήμαρχο και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και τους ευχαρίστησε για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι στη διάθεση του Δήμου και των τοπικών φορέων. Ανέφερε, ακόμη, ότι οι νέες εγκαταστάσεις κόστους 17 εκατ. Ευρώ με δυνατότητα εξυπηρέτησης 700.000 επιβατών από 300.000 που είναι σήμερα, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας τόσο στο στάδιο της κατασκευής όσο και μετά και θα τονώσουν σημαντικά την τοπική αγορά.