Αδ. Συνδ. για τη Λέσβο «Σε ρόλο ζογκλέρ ο κ.Γαληνός προσπαθεί να κάνει ακροβατικά και κωλοτούμπες στο ζήτημα του μεταναστευτικού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο

Με μεγάλη αποτυχία σε ρόλο ζογκλέρ ο κ. Γαληνός προσπαθεί να κάνει ακροβατικά και ανάποδες κωλοτούμπες στο ζήτημα του μεταναστευτικού, ξεχνώντας ότι πρόκειται για ένα κόλπο που έστησε μόνος του αποφεύγοντας την όποια συνεργασία. Τώρα βλέποντας ότι το σόου- με τους εκτάκτως εμφανιζόμενους σταρ του Χόλιγουντ- μετατρέπεται σε παρωδία προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
           
Τρεις φορές ως «Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο» είχαμε ζητήσει να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όμως ο κ. Γαληνός αποφάσισε να τη διαχειριστεί μόνος του, σαν άλλος Μέγας Ναπολέων, επαναλαμβάνοντας με στόμφο «Είναι δική μου απόφαση» , αγνοώντας το Βατερλό που θα επακολουθούσε. Ή μήπως εκτελούσε εντολές;
           
Το 2015 τα μέλη του συνδυασμού μας για την αντιμετώπιση της κρίσης ψήφισαν την μετακίνηση του κόσμου στον Καρά Τεπέ, ενώ μας έβρισκε κάθετα αντίθετους η παραχώρηση χρήσης του χώρου σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), η οποία σημειωτέον έληξε στις 31-12-2016.
           
Σήμερα, ο Δήμαρχος, προσπαθεί να μας κάνει συνένοχους στο έγκλημα που ο ίδιος προκάλεσε στη Λέσβο με προσωπικές του αποφάσεις, με συμβάσεις με Μ.Κ.Ο. και βραβεία που εισέπραξε.
           Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 6 Νοεμβρίου 2017, που θα την παρομοιάζαμε με φιάσκο, ο  Δήμαρχος Λέσβου στην προσπάθειά του να «πιαστεί από τα μαλλιά του» στο ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης υπέβαλε προτάσεις που μόνο γελοίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Μάλιστα ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα θέλοντας να κάνει τον επαναστάτη στην  κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. προτείνει να μην συμμετάσχουμε στην εορτή της 8ης Νοεμβρίου!
           
«Κύριε Γαληνέ δεν χαρίζουμε σε κανέναν και σε καμία Μ.Κ.Ο. την απελευθέρωση του νησιού μας.

Ως παράταξη θα στηρίξουμε κάθε πραγματική αντίδραση για την αποσυμφόρηση του νησιού από τους παράτυπους μετανάστες για να προστατέψουμε τους κατοίκους αλλά και τους ανθρώπους αυτούς.
           
Γιατί τόσα χρόνια κ. Γαληνέ δεν καταδικάσατε την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό;
           
Τι κάνατε για την αποσυμφόρηση της Λέσβου;
           Ζητήσατε να γίνει έλεγχος οικονομικός, δημοσιονομικός και φορολογικός των Μ.Κ.Ο. ή συνεργαστήκατε μαζί τους;»
           
Σε αυτό το τσίρκο, που μόνος του έστησε ο κ. Γαληνός δεν θα μας δει ούτε θεατράνθρωπους αλλά ούτε θεατές.  

Αδεσμεύτος Συνδυασμός για τη Λέσβο