Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Βαλτα- Αντωνέλλη με φόντο το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λέσβου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ.

Την προηγούμενη Τρίτη  21 Νοέμβρη, δεχθήκαμε επιτόπιο έλεγχο από την Επιτροπή ίδρυσης και Λειτουργίας Φαρμακείων, της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  στην Ενταγμένη μας Πράξη στο ΕΚΤ, του Κοινωνικού μας Φαρμακείου. Πέρα από δύο υπαλλήλους της Διεύθυνσης αυτής, παρόν ως μέλος της  Επιτροπής-όπως μας είπαν-  ήταν ο κ. Βαλτάς Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου και ο κύριος Λαμπούσης μέλος του Δ.Σ του ίδιου αυτού συλλόγου- με αδιευκρίνιστο λόγο συμμετοχής στην εν λόγω επιτροπή-. Ο λόγος  της επίσκεψης της επιτροπής αυτής, όπως μας δηλώθηκε, ήταν το να εξεταστεί  η νομιμότητα της  λειτουργίας του Κοινωνικού μας Φαρμακείου. Ενεχυρίασα στην εν λόγω Επιτροπή την Απόφαση Ένταξης της Πράξης  στο ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Π. Β. Αιγαίου 2014-2020, της   δημιουργίας και λειτουργίας του Κοινωνικού μας Φαρμακείου, καθώς επίσης και την Πράξη Σύστασης του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, από όπου  προκύπτει η αρμοδιότητα  υλοποίησης τέτοιων Προγραμμάτων.



Δεν γνωρίζω εάν η εν λόγω επίσκεψη και ο «έλεγχος» είναι υποκινούμενα από τον κ Βαλτά και  άλλο ένα επεισόδιο στον κηρυγμένο πόλεμο του κ. Βαλτά και του συμπολεμιστή του κ Λαμπούση, προκειμένου να καταφέρουν να κλείσουν το Κοινωνικό μας Φαρμακείο απ το οποίο  φτωχοί και άρρωστοι συμπολίτες μας προμηθεύονται φάρμακα που αλλιώς δεν θα έπαιρναν λόγω φτώχιας,  θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και σε πολλές περιπτώσεις την ίδια τους την ζωή. Απέστειλα έγγραφο στην εν λόγω διεύθυνση και περιμένω την απάντηση της.

Επειδή όμως αυτό το σήριαλ του γνωστού σε όλους πολέμου, είναι πια και κακόγουστο αλλά και άκρως  εκφοβιστικό, τόσο για τους εργαζόμενους στην δομή μας αυτή όσο και για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού μας Φαρμακείου, οι οποίοι ζουν με την αγωνία και το φόβο για το εάν τον επόμενο μήνα θα μπορέσουν να προμηθευτούν  τα φάρμακα τους από το Κοινωνικό μας Φαρμακείο ή «θα το κλείσει ο κ. Βαλτάς» όπως με αγωνία μας ρωτάνε καθημερινά, και,  προκειμένου να απαλλαγώ από το να ασχολούμαι με τα «σχέδια τους», τις συκοφαντικές τους κατηγορίες  και τα ψέματα που χρησιμοποιούν, στην προσπάθεια τους να βάλουν στα ταμεία τους την συμμετοχή των φαρμάκων που δυστυχώς πρέπει να πληρώνουν κάποιοι εξαθλιωμένοι συνάνθρωποι μας, δημοσιοποιώ  το υπογεγραμμένο από τον  Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και την Υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου, προς τις Περιφέρειες και τις Διαχειριστικές Αρχές, με ημερομηνία υπογραφής εχθές 23 Νοέμβρη. Το οποίο λέει, με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, όσα τόσο καιρό υποστήριζα για την λειτουργία  του Κοινωνικού μας Φαρμακείου. 

Άραγε ο κ. Βαλτάς και η παρέα του θα συνεχίσουν τον  κατήφορο της κοινωνικής τους αναλγησίας και μετά από αυτό;;;;;;;;;; Ρητορικό το ερώτημα, προσωπικά είμαι σίγουρη.



Ας κάνουν ότι νομίζουν.

Προσωπικά θέλω να διαβεβαιώσω εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για άλλη μια φορά,  αυτό που λέγω σε όλους τους τόνους από την πρώτη στιγμή: Να μην ανησυχούν  οι φτωχοί και άρρωστοι Δημότες μας, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας θα συνεχίσει να λειτουργεί και να προσφέρει  τα φάρμακα του σε όσους έχουν ανάγκη.

Χαίρομαι δε ιδιαίτερα γιατί η Λέσβος «ως πεδίο μάχης», γίνεται η αφορμή να σταματήσει ο πόλεμος   κατά των «Κοινωνικών Φαρμακείων» που υπηρετούν τις ανάγκες της φτώχιας που κρίση δημιούργησε, σε όλη την Ελλάδα. Ελπίζω.

Αναστασία Αντωνέλλη

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λέσβου & Πρόεδρος της Διοίκησης του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου